• сабота, 15 јуни 2024
ММФ одобри заем од 800 милиони долари на Аргентина

ММФ одобри заем од 800 милиони долари на Аргентина

Њујорк, 14 јуни 2024 (МИА) - Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и го отвори патот на Аргентина да по...

Членките на Г7 договорија заем за Украина од 50 милијарди долари од замрзнати руски средства

Членките на Г7 договорија заем за Украина од 50 милијарди долари од замрзнати руски средства

Бари, 13 јуни 2024 (МИА) - На отворањето на Самитот на Г7 што почна денеска во одморалиштето Борго Е...

ЕУ подготвува пакет помош за Египет во вредност од една милијарда евра

ЕУ подготвува пакет помош за Египет во вредност од една милијарда евра

Брисел, 12 април 2024 (МИА) - Европската Унија денеска соопшти дека ќе обезбеди една милијарда евра...

ММФ одобри заем од 880 милиони долари за Украина

ММФ одобри заем од 880 милиони долари за Украина

Њујорк, 22 март 2024 (МИА) - Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд одобри трет преглед на...

ЕУ го исплати последниот заем годинава за Украина

ЕУ го исплати последниот заем годинава за Украина

Брисел, 21 декември 2023 (МИА) - Последните 1,5 милијарди евра (1,6 милијарди долари) од програмата...

Светска банка ќе поддржи макроекономски и климатски реформи во Северна Македонија со заем во вредност од 93,8 милиони евра

Светска банка ќе поддржи макроекономски и климатски реформи во Северна Македонија со заем во вредност од 93,8 милиони евра

Скопје, 16 декември 2023 (МИА) - Светска банка ќе обезбеди заем во вредност од 93,8 милиони евра за...

Собранието донесе закони за задолжување со заем кај меѓународни институции

Собранието донесе закони за задолжување со заем кај меѓународни институции

Скопје, 12 декември 2023 (МИА) - Пратениците во рамки на денешното продолжение на 136. седница го из...

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Бесими: Поволни 50 милиони евра за малите и средните претпријатија

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) - Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска соопшти дека 50-те мили...

САД и нудат на Полска заем од 2 милијарди долари за модернизација на нејзината војска

САД и нудат на Полска заем од 2 милијарди долари за модернизација на нејзината војска

Вашингтон, 25 септември 2023 (МИА) - Администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден денеска...

Стефанов: Средствата од заемот на ЕБОР ќе ги користиме наменски, одговорно и домаќински

Стефанов: Средствата од заемот на ЕБОР ќе ги користиме наменски, одговорно и домаќински

Скопје, 22 август 2023 (МИА) – Средствата од заемот од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) во...

Сто милиони евра поддршка од ЕБОР за побрза и полесна транзиција кон „зелената“ агенда

Сто милиони евра поддршка од ЕБОР за побрза и полесна транзиција кон „зелената“ агенда

Скопје, 22 август 2023 (МИА) - Поддршка во финансирањето на трошоците за унапредување на производнио...

ММФ одобри финансиски пакет од 15,6 милијарди долари за Украина

ММФ одобри финансиски пакет од 15,6 милијарди долари за Украина

Њујорк, 31 март 2023 (МИА) - Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) одобри четиригоди...

Собранието расправа за заем од 25 милиони евра на ЕСМ за ревитализација на хидроелектраните

Собранието расправа за заем од 25 милиони евра на ЕСМ за ревитализација на хидроелектраните

Скопје, 21 февруари 2023 (МИА) -  АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) ќе се задолжи со 25...

Со заем од КфВ и грант од ВБИФ, АД ЕСМ ќе ја реализира третата фаза од ревитализацијата на големите хидроелектрани

Со заем од КфВ и грант од ВБИФ, АД ЕСМ ќе ја реализира третата фаза од ревитализацијата на големите хидроелектрани

Скопје, 15 февруари 2023 (МИА) – Собраниската Комисија за финансирање и буџет на денешната седница г...

ЕБОР одобри 55 милиони евра заем за системот за управување со отпад во земјава

ЕБОР одобри 55 милиони евра заем за системот за управување со отпад во земјава

Скопје, 17 јануари 2023 (МИА) - Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) денеска информираше дека...

Image

Остани поврзан