• среда, 19 јуни 2024
Даштевски за МИА: Интензивно се подготвуваме за двојните избори на 8 мај, граѓаните ќе можат само еднаш да дојдат на гласање

Даштевски за МИА: Интензивно се подготвуваме за двојните избори на 8 мај, граѓаните ќе можат само еднаш да дојдат на гласање

Скопје, 29 април 2024 (МИА) - Претседателот на Државната изборна комиси...

Даштевски: Гласањето помина мирно, излезноста во дијаспората до 17 часот околу 50 отсто

Даштевски: Гласањето помина мирно, излезноста во дијаспората до 17 часот околу 50 отсто

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК), Александар Даштевск...

Потпишан Кодексот за фер и демократски парламентарни избори – распределбата на средства за политички маркетинг главен проблем на помалите партии (ДПЛ)

Потпишан Кодексот за фер и демократски парламентарни избори – распределбата на средства за политички маркетинг главен проблем на помалите партии (ДПЛ)

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Претставници на политичките партии и коал...

ДИК ќе изврши жрепка за редоследот на листата со кандидати за пратеници

ДИК ќе изврши жрепка за редоследот на листата со кандидати за пратеници

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Државната изборна комисија денеска се очекува да одржи седница на која...

Утврден изгледот на гласачкото ливче за изборите за претседател на државата и за пратеници

Утврден изгледот на гласачкото ливче за изборите за претседател на државата и за пратеници

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) попладнево на седница го утврди изгле...

ДИК потврди кандидатски листи за Парламентарните избори

ДИК потврди кандидатски листи за Парламентарните избори

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) попладнево на седница  потврди л...

Даштевски: Очекувам фер и демократски избори, ДИК постапува согласно законот

Даштевски: Очекувам фер и демократски избори, ДИК постапува согласно законот

Скопје, 3 парил 2024 (МИА) – Очекувањата се дека претстојните избори ќе...

ДИК ги потврди кандидатурите за претседател на државата (ДПЛ)

ДИК ги потврди кандидатурите за претседател на државата (ДПЛ)

Скопје, 21 март 2024 (МИА) – Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница едногласно ги потвр...

ДИК ги потврди кандидатурите за претседател на државата

ДИК ги потврди кандидатурите за претседател на државата

Скопје, 21 март 2024 (МИА) – Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница едногласно ги потвр...

Даштевски: Би било добро за избори да се комплетира ДИК и да работи во полн состав

Даштевски: Би било добро за избори да се комплетира ДИК и да работи во полн состав

Скопје, 10 јануари 2024 (МИА) - Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Даштевски ве...

Даштевски: Изборниот ден помина  мирно, пристигнати 127 приговори за лично избирачко право

Даштевски: Изборниот ден помина мирно, пристигнати 127 приговори за лично избирачко право

Скопје, 20 август 2022 (МИА) – Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Даштевски на ден...

Даштевски: Утрешните избори очекуваме да поминат во најдобар ред

Даштевски: Утрешните избори очекуваме да поминат во најдобар ред

Скопје, 19 август 2022 (МИА) - Очекуваме утре изборите да поминат во најдобар ред, а за тоа да биде ушт...

ДИК: Излезноста до 18 часот е 49,29 проценти

ДИК: Излезноста до 18 часот е 49,29 проценти

Скопје, 17 октомври 2021 (МИА) - Процентот на избирачи кои гласале во изборните места од кои пристигнал...

Image

Остани поврзан