• недела, 26 март 2023
Африканските земји страдаат од секојдневен недостиг на електрична енергија

Африканските земји страдаат од секојдневен недостиг на електрична енергија

Јоханесбург, 26 март 2023 (МИА) - Од Зимбабве,...

Новата фабрика на Форд ќе произведува 500.000 електрични камиони годишно

Новата фабрика на Форд ќе произведува 500.000 електрични камиони годишно

Њујорк, 26 март 2023 (МИА)

Брендирање на државата за подобра промоција пред инвеститорите

Брендирање на државата за подобра промоција пред инвеститорите

Струга, 26 март 2023 (МИА) - Промоцијата на Северна Македонија како зем...

Од патарини лани собрани 53, 2 милиони евра

Од патарини лани собрани 53, 2 милиони евра

Скопје, 26 март 2023 (МИА) - На наплатните станици во државава лани е остварен промет во износ од 3....

Фич: Аргентина е блиску до банкрот

Фич: Аргентина е блиску до банкрот

Њујорк, 25 март 2023 (МИА) - Статистичката рејтинг агенција Фич го нама...

Раст на извозот на кромид од Албанија за македонскиот пазар

Раст на извозот на кромид од Албанија за македонскиот пазар

Дебар, 25 март 2023 (МИА) - Во текот на овој месец забележан е раст на...

ЕУ и САД го сакаат јужноамериканскиот литиум, Боливија го брани договорот со Кина

ЕУ и САД го сакаат јужноамериканскиот литиум, Боливија го брани договорот со Кина

Брисел, 25 март 2023 (МИА) - Пораката „држете ги рацете подалеку од наш...

Германија и ЕК се договорија за моторите со внатрешно согорување

Германија и ЕК се договорија за моторите со внатрешно согорување

Брисел, 25 март 2023 (МИА) - Германската влада постигна договор со Евро...

Бајден уверува дека банкарскиот систем е стабилен

Бајден уверува дека банкарскиот систем е стабилен

Вашингтон, 25 март 2023 (МИА) - Американскиот претседател Џо Бајден изј...

Бесими: Развој на човечкиот капитал за Европа дома

Бесими: Развој на човечкиот капитал за Европа дома

Изминатото деноноќие произведени 13.111 мегават часови електрична енергија

Изминатото деноноќие произведени 13.111 мегават часови електрична енергија

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - АД ЕСМ вчера произведe 13.111 мегават часови електрична енергија, кој...

Влезот на нови играчи на пазарот на платежни услуги е постепен и развоен процес, вели Вујчиќ за МИА

Влезот на нови играчи на пазарот на платежни услуги е постепен и развоен процес, вели Вујчиќ за МИА

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - Влезот на новите играчи на платежни услуги треба да биде постепен,...

Делегација на УЈП учествуваше на билатералниот скрининг за поглавјето Оданочување

Делегација на УЈП учествуваше на билатералниот скрининг за поглавјето Оданочување

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - Делегација на Управата за јавни при...

Рустеми и Бербери разговараа за ефикасно инфраструктурно поврзување на Северна Македонија и Албанија

Рустеми и Бербери разговараа за ефикасно инфраструктурно поврзување на Северна Македонија и Албанија

Дебар, 25 март 2023 (МИА) - Директорот на Јавното претпријатие за држав...

Ангелоски: „Made in Macedonia“ нуди квалитет што треба да се промовира

Ангелоски: „Made in Macedonia“ нуди квалитет што треба да се промовира

Скопје...

Image

Миа мрежа