• вторник, 25 јуни 2024
Андреева на конференција на СБ: Климатските ризици како приоритет во реформите во финансискиот сектор

Андреева на конференција на СБ: Климатските ризици како приоритет во реформите во финансискиот сектор

Скопје, 3 јунин 2024 (МИА) - Претставници на Народната банка (НБ) прису...

Сиљановска Давкова се сретна со директорот на канцеларијата на Светската банка за Косово и за Северна Македонија Паолучи

Сиљановска Давкова се сретна со директорот на канцеларијата на Светската банка за Косово и за Северна Македонија Паолучи

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими директорот н...

Светска банка очекува благо намалување на цените на енергијата во 2024 и 2025 година

Светска банка очекува благо намалување на цените на енергијата во 2024 и 2025 година

Вашингтон, 14 мај 2024 (МИА) - Светската банка очекува цените на енергијата да се намалат за еден пр...

Заменик министерот за финансии Николоски на средби во СБ: Продолжуваме со спроведување на реформите дефинирани со нашите партнери, 695 милиони долари поддршка од СБ

Заменик министерот за финансии Николоски на средби во СБ: Продолжуваме со спроведување на реформите дефинирани со нашите партнери, 695 милиони долари...

Скопје, 21 април 2024   Вашингтон – РС Македонија е посветена и останува цврсто...

Светска банка: Расте јазот меѓу богатите и сиромашните земји

Светска банка: Расте јазот меѓу богатите и сиромашните земји

Вашингтон, 15 април 2024 (МИА) - Во повеќе од половина од 75-те најсиро...

СПМ за извештаите на Светска банка и Фридом хаус

СПМ за извештаите на Светска банка и Фридом хаус

Скопје, 13 април 2024 Лажните фалби на владите на Заев и Ковачевски за растот на стандардот...

Светска банка: Годинава раст на инфлацијата од три отсто, платите се зголемуваат, а нема раст на продуктивноста

Светска банка: Годинава раст на инфлацијата од три отсто, платите се зголемуваат, а нема раст на продуктивноста

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Раст на инфлацијата од три отсто во 2024...

Презентација на 25. Редовен полугодишен економски извештај на Светска банка

Презентација на 25. Редовен полугодишен економски извештај на Светска банка

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Презентација на 25-то издание на Редовниот полугодишен економски извеш...

Светска банка ќе презентира извештај за Западен Балкан „Заживување на растот“

Светска банка ќе презентира извештај за Западен Балкан „Заживување на растот“

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Светска банка денеска организира презентација на 25-то издание од сери...

Приказна за продуктивноста и работните места во Северна Македонија

Приказна за продуктивноста и работните места во Северна Македонија

Скопје, 14 март 2024 Како што се тврди во најновата Систематска дијагностика на земјата Севе...

Паолучи: Градење подобра и поотпорна земја – нова Партнерска рамка на Светска Банка за Северна Македонија

Паолучи: Градење подобра и поотпорна земја – нова Партнерска рамка на Светска Банка за Северна Македонија

Скопје, 4 март 2024 Од стекнувањет...

Ругенат: Економска стабилност преку фискална дисциплина е вистинскиот пат за Северна Македонија

Ругенат: Економска стабилност преку фискална дисциплина е вистинскиот пат за Северна Македонија

Скопје, 16 февруари 2024 (МИА) - Извршниот директор во Одборот на Група...

Ангеловска-Бежоска: Според анкетата на Светската банка, Народната банка е домашна институција со најголема доверба

Ангеловска-Бежоска: Според анкетата на Светската банка, Народната банка е домашна институција со најголема доверба

Скопје, 16 февруари 2024 (МИА) - Според анкетата на Светската банка, Народната банка е домашна инсти...

Ковачевски - Ју: Светска банка ја одобри новата Рамка за партнерство од 695 милиони долари, потврдени правилните владини политики 

Ковачевски - Ју: Светска банка ја одобри новата Рамка за партнерство од 695 милиони долари, потврдени правилните владини политики 

Скопје, 24 јануари 2024 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски и министерот за финансии Фатмир Бесими...

Светска банка планира да одвои околу 700 милиони евра за спроведување на новата стратегија за соработка со Северна Македонија

Светска банка планира да одвои околу 700 милиони евра за спроведување на новата стратегија за соработка со Северна Македонија

Скопје, 24 јануари 2024 (МИА) - Светска банка денеска соопшти дека Бордот на извршни директори ја ра...

Image

Остани поврзан