• недела, 19 мај 2024
Убавина од природа близу Тиквешко Езеро

Убавина од природа близу Тиквешко Езеро

Кавадарци, 27 април 2024 (МИА) - Прекрасна природа и студена изворска в...

Љубојно, заштитена споменична целина од која извира љубов

Љубојно, заштитена споменична целина од која извира љубов

Ресен, 31 март 2024 (МИА) - Во Љубојно, село прогласено од Министерството за култура како заштитена...

Буково село со западна култура и долга традиција

Буково село со западна култура и долга традиција

Битола, 24 март 2024 (МИА) - Во подножјето на Баба Планина, на околу четири километри јужно од Битол...

Бразилката Таис ја почнува Новата Година во Македонија како прилепчанка

Бразилката Таис ја почнува Новата Година во Македонија како прилепчанка

Прилеп, 7 јануари 2024 (МИА) - Бразилката Таис Дуарте Соуса Франца пове...

Музејот на приказните со блескаво руво во Новата Година - 50 години Музеј на тутун

Музејот на приказните со блескаво руво во Новата Година - 50 години Музеј на тутун

Прилеп,  7 јануари 2024 (МИА) - И по пет децении, музејот за тутун во Прилеп фасцинира со прика...

Средновековниот манастир Карпино, споменик на културата од поствизантиски период

Средновековниот манастир Карпино, споменик на културата од поствизантиски период

Куманово, 19 ноември 2023 (МИА) - Древниот манастирски комплекс Карпино во општина Старо Нагоричане,...

„Дејли Мејл“: Охрид во Северна Македонија не нуди само фасцинантна историја, туку и прекрасни вина и одличен квалитет за парите

„Дејли Мејл“: Охрид во Северна Македонија не нуди само фасцинантна историја, туку и прекрасни вина и одличен квалитет за парите

24 октомври 2023 „Дејли Ме...

Лесата како атракција кај Тиквешко Езеро 

Лесата како атракција кај Тиквешко Езеро 

Кавадарци, 1 октомври 2023 (МИА) - Лесата или своевиден висечки мост од сајла отсекогаш била атракци...

Бајковито, магично, волшебно - „Куќата на цвеќето“ репрезент на Преспа

Бајковито, магично, волшебно - „Куќата на цвеќето“ репрезент на Преспа

Ресен, 10 септември 2023 (МИА) - Ако има рај на земјата, тогаш лесно ќе го пронајдете. Треба само да...

На брегот на Преспанското Езеро воздушна бања за респираторно болните

На брегот на Преспанското Езеро воздушна бања за респираторно болните

Ресен, 29 август 2023 (МИА) - Во прегратките на планината Галичица, долж западниот брег на Преспанск...

Источна Србија: Богатство на историја крај Дунав од мамути и Аве Цезаре до средновековни тврдини

Источна Србија: Богатство на историја крај Дунав од мамути и Аве Цезаре до средновековни тврдини

Белград, 13 август 2023 (МИА) - Источна Србија, крај реката Дунав ни се чинеше дека е малку скриена...

Адреналинско низводно патување ја открива недопрената природа по течението на Црн Дрим

Адреналинско низводно патување ја открива недопрената природа по течението на Црн Дрим

Струга, 30 јули 2023 (МИА) - Возбудлива авантура низ живописната природа по течението на реката Црн...

„Индипендент“: Зошто треба да го замените езерото Комо со Северна Македонија

„Индипендент“: Зошто треба да го замените езерото Комо со Северна Македонија

13 јули 2023 „Индипендент“ Освежувачко вино на тераса н...

Во селото со куќи без оџаци 

Во селото со куќи без оџаци 

Кавадарци, 30 април 2023 (МИА) - Куќи без оџаци. Камен до камен, магија и мистерија, уб...

Македонските врвни вина на „ВинИтали“ во Верона – една од светските престолнини на виното

Македонските врвни вина на „ВинИтали“ во Верона – една од светските престолнини на виното

Скопје, 21 aприл 2023 (МИА) - Ако е точна старата добро позната мисла дека сите патишта водат кон Ри...

Image

Остани поврзан