• вторник, 16 јули 2024
Отворен првиот Тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Отворен првиот Тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Во скопско Миладиновци денеска беше отворен Тренинг-центарот за гасење п...

Предавање во употреба на новиот Тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Предавање во употреба на новиот Тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Во кругот на ОКТА денеска официјално ќе биде предаден во употреба новиот...

ОКТА со поддршка на кампањата „Помислете на нас“ на Црвениот крст на Град  Скопје

ОКТА со поддршка на кампањата „Помислете на нас“ на Црвениот крст на Град Скопје

Скопје, 9 ноември 2023  ОКТА АД - Скопје со донација на пакети храна наменети за ранлив...

Во ОУ „Гоце Делчев“ во општина Илинден инсталирана фотоволтаична централа, донација од ОКТА

Во ОУ „Гоце Делчев“ во општина Илинден инсталирана фотоволтаична централа, донација од ОКТА

Скопје, 20 октомври 2023 (МИА) - Фотоволтаична централа со вкупна инсталирана моќност од 15 киловати...

Предадена во употреба фотоволтаичната централа на економското училиште во Охрид, донација на „ОКТА“

Предадена во употреба фотоволтаичната централа на економското училиште во Охрид, донација на „ОКТА“

Охрид, 20 септември 2023 (МИА) – Согласно стратегијата на компанијата „ОКТА“ за поддршка на иницијат...

ОКТА доделува стипендии за студентите од завршна година на додипломски студии на факултетите при УКИМ

ОКТА доделува стипендии за студентите од завршна година на додипломски студии на факултетите при УКИМ

Скопје, 4 септември 2023 ОКТА и годинава ја продолжува традицијата за поддршка на идните ген...

Димитриос Пасхос нов главен извршен директор на ОКТА, Вук Радовиќ назначен за нов претседател на Одборот на директори на компанијата

Димитриос Пасхос нов главен извршен директор на ОКТА, Вук Радовиќ назначен за нов претседател на Одборот на директори на компанијата

Скопје, 21 јули 2023 (МИА) - Одборот на директори на ОКТА АД – Скопје го назначи Димитриос Пасхос за...

Компанијата „ОКТА“ продолжува со поддршката за македонската кошаркарска репрезентација

Компанијата „ОКТА“ продолжува со поддршката за македонската кошаркарска репрезентација

Скопје, 18 јули 2023 (МИА) - Во пресрет на претквалификацискиот турнир за место на Олимписките игри...

Ќе се поставува фотоволтаична централа на градинката „Пепелашка“ во општина Центар

Ќе се поставува фотоволтаична централа на градинката „Пепелашка“ во општина Центар

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - Општина Центар ќе ја добие првата фотоволтаична централа наменета за ЈУ...

ОКТА објавува конкурс за изработка на идеен проект за соларен полнач и паркинг за велосипеди

ОКТА објавува конкурс за изработка на идеен проект за соларен полнач и паркинг за велосипеди

Скопје, 22 март 2023 (МИА) - По повод 45-годишен јубилеј на ОКТА, а во рамки на општествено одговорн...

ОКТА и годинава доделува стипендии за постдипломски студии на УКИМ

ОКТА и годинава доделува стипендии за постдипломски студии на УКИМ

Скопје, 22.08.2022 Компанијата ОКТА ќе обезбеди стипендии за петмина студенти од втор циклус студии на...

OKTA e главен спонзор на машката кошаркарска репрезентација во квалификациите за Светскиот куп 2023

OKTA e главен спонзор на машката кошаркарска репрезентација во квалификациите за Светскиот куп 2023

Скопје, 18 ноември 2021 (МИА) – Компанијата ОКТА потпиша нов договор за спонзорство на македонската маш...

OKTA со поддршка на лицата со оштетен вид за нивно полесно учество во сообраќајот

OKTA со поддршка на лицата со оштетен вид за нивно полесно учество во сообраќајот

Скопје, 15 октомври 2021 По повод Светскиот ден на белиот стап, ОКТА и Националниот сојуз на слепи на...

Image

Остани поврзан