• недела, 19 мај 2024
Соопштение од Македонска берза по повод менаџерските обраќања на котираните акционерски друштва

Соопштение од Македонска берза по повод менаџерските обраќања на котираните акционерски друштва

Скопје, 1 апрл 2024 Македонска Берза постојано вложува напори за зголемување на транспарентн...

Клубот БУМ го одржа првиот состанок во 2024 година

Клубот БУМ го одржа првиот состанок во 2024 година

Скопје, 23 јануари 2024 (МИА) - Во Македонска берза се одржа работен со...

Македонска берза го изготви првиот Извештај за следење на усогласеноста на котираните друштва со Кодексот за корпоративно управување во 2022 година

Македонска берза го изготви првиот Извештај за следење на усогласеноста на котираните друштва со Кодексот за корпоративно управување во 2022 година

Скопје, 2 октомври 2023  Македонска берза со поддршка на Европската банка за обнова и р...

Годишна конференција на Берзата: Забавена берзанската динамика, потребно ресетирање на пазарот

Годишна конференција на Берзата: Забавена берзанската динамика, потребно ресетирање на пазарот

Охрид, 27 септември 2023 (МИА) - Собирите како 22. Годишна конференција...

Изјави на Битиќи, Шутиноски и Бислимовски (во живо)

Изјави на Битиќи, Шутиноски и Бислимовски (во живо)

Скопје, 10 мај 2023 (МИА) - Изјави на вицепремиерот задолжен за економски прашања Фатмир Битиќи, упр...

„Денови на македонскиот пазар на капитал“ во организација на Македонската и Загрепската берза

„Денови на македонскиот пазар на капитал“ во организација на Македонската и Загрепската берза

Скопје, 3 мај 2023 (МИА) - „Денови на македонскиот пазар на капитал“ ќе се одржи денеска во Скопје в...

Македонска берза стана полноправна членка на Федерацијата на Евроазиски берзи

Македонска берза стана полноправна членка на Федерацијата на Евроазиски берзи

Скопје, 3 ноември 2022 (МИА) - Одборот на Федерацијата на Евроазиски берзи

Бесими: Остануваме посветени на одржливи политики за задржување на макроекономската и фискална стабилност

Бесими: Остануваме посветени на одржливи политики за задржување на макроекономската и фискална стабилност

Скопје, 23 септември 2022 (МИА) - Реализација на реформите што го поддржуваат стабилниот развој на фина...

Инвеститорски ден на Берзата - тргување со акции без провизии за домашните физички лица

Инвеститорски ден на Берзата - тргување со акции без провизии за домашните физички лица

Скопје, 13 септември 2022 (МИА) - Македонската берза, денеска, го организира третиот по ред „Инвеститор...

Македонската берза ги објави Упатствата за еколошко општествени и управувачки аспекти, поддржана од ЕБОР  

Македонската берза ги објави Упатствата за еколошко општествени и управувачки аспекти, поддржана од ЕБОР  

Скопје, 1 февруари 2022 (МИА) - Македонската берза (МБ) го објави првото упатство за управување со екол...

Македонската и Загребската берза потпишаа Договор за соработка во областа на едукацијата

Македонската и Загребската берза потпишаа Договор за соработка во областа на едукацијата

Скопје, 5 март 2021 (МИА) - Македонската берза и Загребската берза денеска потпишаа Договор за соработк...

Image

Остани поврзан