• четврток, 30 мај 2024
ЛДП: Уставните измени треба да бидат карта за влез во ЕУ, а не за политички пазарења

ЛДП: Уставните измени треба да бидат карта за влез во ЕУ, а не за политички пазарења

Скопје, 30 мај 2024 Процесот на уставните измени во Македонија е клучен за напредокот на држ...

Билјана Јаневска поднесе оставка од сите функции во ЛДП

Билјана Јаневска поднесе оставка од сите функции во ЛДП

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Билјана Јаневска, генерален секретар на Општинската организација на Либе...

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

16 мај 2024  Придобивките од членството во ЕУ, значително ги надминуваат сегашните пред...

Дебата на ИДЕУМ: Дигитализацијата е натпартиско прашање особено кога ги засега приоритетите на младите

Дебата на ИДЕУМ: Дигитализацијата е натпартиско прашање особено кога ги засега приоритетите на младите

Скопје, 11 април 2024 (МИА) — Во организација на Институтот за добро уп...

ЛДП  организира „Pet Friendly“ ден во канцеларијата „Либерално ќоше“

ЛДП организира „Pet Friendly“ ден во канцеларијата „Либерално ќоше“

Скопје, 29 март 2024 (МИА) - „Pet Friendly“ ден за дружење, разговори и идеи на граѓаните со претсед...

ЛДП: Да се воведат лековите со кои се врши медикаментозниот абортус на позитивна листа на лекови

ЛДП: Да се воведат лековите со кои се врши медикаментозниот абортус на позитивна листа на лекови

Скопје, 27 март 2024   Воведување на медикаментозен абортус како алтернативен м...

Зајкова: Ќе бидам во Првата изборна единица, највисока цел е членството во ЕУ

Зајкова: Ќе бидам во Првата изборна единица, највисока цел е членството во ЕУ

Скопје, 19 март 2024 (МИА) - Претседателката на Либерално-демократска партија (ЛДП) Моника Зајкова в...

ЛДП: Целосно поддржуваме рамноправно учество на жените во општеството и политиката

ЛДП: Целосно поддржуваме рамноправно учество на жените во општеството и политиката

8 март 2024  По повод Меѓународниот ден на жената, 8-ми ма...

ЛДП: Патните исправи да важат до истекот на нивниот рок со печат на Северна Македонија

ЛДП: Патните исправи да важат до истекот на нивниот рок со печат на Северна Македонија

 Скопје, 27 февруари 2024 Во настојувањето да се олесни движењето на граѓаните на Репуб...

ЛДП: Нападот врз полициски службеник е напад врз државата

ЛДП: Нападот врз полициски службеник е напад врз државата

Скопје, 18 февруари 2024 Најостро го осудуваме насилството како појава во општеството бидејќ...

ЛДП: Неодговорно е ВМРО-ДПМНЕ да учествува во техничката влада, да прави кворум, а да не гласа 

ЛДП: Неодговорно е ВМРО-ДПМНЕ да учествува во техничката влада, да прави кворум, а да не гласа 

Скопје, 28 јануари 2024 Законска обврска за техничката влада е да организира фер и демократс...

ЛДП: Неодговорното однесување на ВМРО- ДПМНЕ го доведува во прашање изборот на техничката влада

ЛДП: Неодговорното однесување на ВМРО- ДПМНЕ го доведува во прашање изборот на техничката влада

Скопје, 20 јануари 2024 Имаме одговорност како политичари сите да учествуваме во изборот на...

Зајкова: Надежта и жедта за доброто, мирот и убавото никогаш не згаснува 

Зајкова: Надежта и жедта за доброто, мирот и убавото никогаш не згаснува 

Скопје, 19 јануари 2024 Денес е Богојавление - Водици, празникот кој потсетува на денот кога...

Зајкова: ЛДП треба да биде предводник на европската коалиција, бидејќи најжестоко се бори за тие вредности

Зајкова: ЛДП треба да биде предводник на европската коалиција, бидејќи најжестоко се бори за тие вредности

Скопје, 26 декември 2023  Претседателката на Либерално демократската партија (ЛДП) Мони...

ЛДП: Започнуваме граѓанска Иницијатива за отповикување на градоначалници

ЛДП: Започнуваме граѓанска Иницијатива за отповикување на градоначалници

Скопје, 20 декември 2023 Иницијатива за измени на Законот за локална самоуправа и собирање н...

Image

Остани поврзан