• недела, 19 мај 2024
ЗНМ: Медиумските работници непречено да ја вршат својата работа

ЗНМ: Медиумските работници непречено да ја вршат својата работа

Скопје, 30 април 2024  Државн...

Преку подобрување на националната легислатива до мерки против стратешките тужби против учество на јавноста

Преку подобрување на националната легислатива до мерки против стратешките тужби против учество на јавноста

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Заштита на слободата на изразување, безбе...

ЗНМ: Осуда за правниот притисок кон Гоце Михајлоски и Михаела Димовска од ТВ Канал 5 од страна на Левица

ЗНМ: Осуда за правниот притисок кон Гоце Михајлоски и Михаела Димовска од ТВ Канал 5 од страна на Левица

Скопје, 12 ноември 2024  Здру...

ЗНМ и ССНМ: ОЈО да ја отфрли неоснованата кривична пријава на МВР кон новинарот Салиу

ЗНМ и ССНМ: ОЈО да ја отфрли неоснованата кривична пријава на МВР кон новинарот Салиу

Скопје, 12 април 2024 Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат...

МАН со реакција на соопштението на ЗНМ и ССНМ за случајот со Фуркан Салиу

МАН со реакција на соопштението на ЗНМ и ССНМ за случајот со Фуркан Салиу

Скопје, 8 април 2024 Македонската асоцијација на новинари (МАН) е непријатно изненадена од с...

ЗНМ и ССНМ со претставка до МВР за апсењето на новинарот Фуркан Салиу

ЗНМ и ССНМ со претставка до МВР за апсењето на новинарот Фуркан Салиу

Скопје, 8 април 2024 Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат н...

ЗНМ: Новинарот Фуркан Салиу да биде пуштен на слобода

ЗНМ: Новинарот Фуркан Салиу да биде пуштен на слобода

Скопје, 7 април 2024 (МИА) - Попладневно на социјалните мрежи и на неколку онлајн медиуми беше објав...

ЗНМ: Осуда за нападот кон новинарската екипа на ТВ24 на првиот ден од политичката кампања

ЗНМ: Осуда за нападот кон новинарската екипа на ТВ24 на првиот ден од политичката кампања

Скопје, 5 април 2024  Здружението на новинарите на Македон...

ЗНМ: Медиумските работници четирипати поизложени на физички напади и закани кога има избори

ЗНМ: Медиумските работници четирипати поизложени на физички напади и закани кога има избори

Скопје, 26 март 2024 (МИА) - Новинарите често се соочуваат со значителни ризици, особено за време на...

ЗНМ организира работна средба за поголема безбедност и заштита на новинарите и медиумските работници

ЗНМ организира работна средба за поголема безбедност и заштита на новинарите и медиумските работници

Скопје, 26 март 2024 (МИА) – ЗНМ организира работна средба на тема „За поголема безбедност и заштита...

Заштита на новинарите: Средба на ЗНМ за безбедност и слобода на медиумите

Заштита на новинарите: Средба на ЗНМ за безбедност и слобода на медиумите

Скопје, 26 март 2024 (МИА) - Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска организира работн...

ЗНМ: Oсуда за нападот кон колегата Фуркан Салиу од страна на извршителката Весна Јакимовска

ЗНМ: Oсуда за нападот кон колегата Фуркан Салиу од страна на извршителката Весна Јакимовска

Скопје, 21 март 2024  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го осудува денешнио...

ЗНМ: Непримерна јавна комуникација на Апасиев кон телевизијата Канал 5

ЗНМ: Непримерна јавна комуникација на Апасиев кон телевизијата Канал 5

4 март 2024  Здружението на н...

Новинарски здруженија и организации: Политички консензус за медиумска корупција преку злоупотреба на европско знаменце во Собранието

Новинарски здруженија и организации: Политички консензус за медиумска корупција преку злоупотреба на европско знаменце во Собранието

Скопје, 24 февруари 2024 Ние, професионалните новинарски организации и граѓанските здружениј...

ЗНМ: Партиските тензии кон новинарите се непотребни и контрапродуктивни

ЗНМ: Партиските тензии кон новинарите се непотребни и контрапродуктивни

Скопје, 20 февруари 2024 Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) изразува сериозна загри...

Image

Остани поврзан