• понеделник, 17 јуни 2024
ЕК предлага задолжителна верификација на одредени странски инвестиции во ЕУ

ЕК предлага задолжителна верификација на одредени странски инвестиции во ЕУ

Брисел, 24 јануари 2024 (МИА) - Европската комисија денеска презентираше неколку предлози поврзани с...

Деспотовски: Новата стратегија за странски инвестиции на опозицијата носи штета за македонските граѓани

Деспотовски: Новата стратегија за странски инвестиции на опозицијата носи штета за македонските граѓани

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) - Директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски, како коментар на предизборната...

Во Албанија директните странски инвестиции за шест месеци 686 милиони евра, со раст од 7,9 отсто

Во Албанија директните странски инвестиции за шест месеци 686 милиони евра, со раст од 7,9 отсто

Тирана, 13 септември 2023 (МИА) - Странските директни инвестиции во Албанија забележале нови рекордн...

Албанија во 2022 година втора во регионот по странски инвестиции

Албанија во 2022 година втора во регионот по странски инвестиции

Тирана, 9 јули 2023 (МИА) – Албанија достигна рекордно ниво на странски инвестиции за изминатата год...

Албанија бележи раст на странските инвестиции, највисоко ниво во последните осум години

Албанија бележи раст на странските инвестиции, највисоко ниво во последните осум години

Тирана, 19 јуни 2023 (МИА) – Директните странски инвестиции во Албанија, во периодот јануари-март го...

Брендирање на државата за подобра промоција пред инвеститорите

Брендирање на државата за подобра промоција пред инвеститорите

Струга, 26 март 2023 (МИА) - Промоцијата на Северна Македонија како зем...

СДСМ: Македонската економија привлекува сериозни странските инвестиции

СДСМ: Македонската економија привлекува сериозни странските инвестиции

Скопје, 13 август 2022Со СДСМ и во време на криза македонската...

Странските инвеститори ќе и донесат на Франција 6,7 милијарди евра

Странските инвеститори ќе и донесат на Франција 6,7 милијарди евра

Париз, 11 јули 2022 (МИА) – На Форумот „Изберете ја Франција“ што се одржува во замокот Версај ќе бидат...

Странски државјани вложиле 524,44 милиони евра во Црна Гора

Странски државјани вложиле 524,44 милиони евра во Црна Гора

Подгорица, 19 октомври 2021 (МИА) - Вкупните инвестиции на странски државјани и компании во Црна Гора в...

Од почетокот на годинава над 100 милиони евра странски инвестиции во државава

Од почетокот на годинава над 100 милиони евра странски инвестиции во државава

Скопје, 14 јули 2021 (МИА) - Од почетокот на оваа година во Технолошките индустриски развојни зони се п...

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија е закована на дното со странски инвестиции

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија е закована на дното со странски инвестиции

Скопје, 30 јуни 2021

Велика Британија поради Брегзит втора година по ред бележи пад на странски инвестиции

Велика Британија поради Брегзит втора година по ред бележи пад на странски инвестиции

Брисел, 7 јуни 2021 (МИА) - Втора година по ред Велика Британија не е на прво место според бројот на ст...

Народната банка странските инвестиции за годинава ги проектира на три проценти од БДП

Народната банка странските инвестиции за годинава ги проектира на три проценти од БДП

Скопје, 11 мај 2021 (МИА) -  Народната банка за годинава очекува...

УНЦТАД: Во 2020 година забележан е голем пад на странските инвестици во светот

УНЦТАД: Во 2020 година забележан е голем пад на странските инвестици во светот

Њујорк, 25 јануари 2021 (МИА) - Поради пандемијата со Ковид-19 во светот во 2020 година забележан е пад...

УНКТАД: Коронавирусот ќе ги намали странските инвестиции

УНКТАД: Коронавирусот ќе ги намали странските инвестиции

Image

Остани поврзан