• сабота, 15 јуни 2024
Средношколците за време на летниот распуст може да користат бесплатен јавен превоз во автобусите на ЈСП

Средношколците за време на летниот распуст може да користат бесплатен јавен превоз во автобусите на ЈСП

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ ги информира средношколците д...

Општина Виница ги награди најдобрите ученици кои го завршија средното образование

Општина Виница ги награди најдобрите ученици кои го завршија средното образование

Виница, 11 јуни 2024 (МИА) – Општина Виница им додели признанија и вредносни ваучери на најдобрите у...

Обука за подобрување на здравјето на учениците средношколци во Делчево

Обука за подобрување на здравјето на учениците средношколци во Делчево

Делчево, 7 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Здружението на производители на органски производи ,...

Кавадарци објави повик за избор на најдобар бизнис план изработен од ученици во средните училишта во општината 

Кавадарци објави повик за избор на најдобар бизнис план изработен од ученици во средните училишта во општината 

Кавадарци, 29 април 2024 (МИА) - Локална самоуправна Кавадарци објави повик за избор на најдобар биз...

Повик за учество на средношколци од трета и четврта година на летен воен камп за млади во Црна Гора

Повик за учество на средношколци од трета и четврта година на летен воен камп за млади во Црна Гора

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука во...

Прв средношколски самит за кариерен развој

Прв средношколски самит за кариерен развој

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи првиот средношколки самит за кариерен ра...

Јавен повик за средношколци за учество во проектот Театарот ги обединува младите TRY

Јавен повик за средношколци за учество во проектот Театарот ги обединува младите TRY

Скопје,18 април 2024 Програмата TRY (Театарот ги обединува младите) е меѓународен проект ко...

„Отворен ден на МИТ Универзитет“ наменет за средношколците од сите средни училишта

„Отворен ден на МИТ Универзитет“ наменет за средношколците од сите средни училишта

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Во просториите на МИТ Унинверзитетот ќе с...

Велешките средношколци на општината и иницираа повеќе идеи и предлози

Велешките средношколци на општината и иницираа повеќе идеи и предлози

Велес,15 април 2024 (МИА) - Велешките ученици од четирите општински средни училишта, денеска, заедно...

Средношколци од Кочани освоија награда на програмата UPSHIFT за иновативно решение за прочистување на воздухот

Средношколци од Кочани освоија награда на програмата UPSHIFT за иновативно решение за прочистување на воздухот

Кочани, 9 април 2024 (МИА) – Ученички тим од СОУ „Љупчо Сантов“ од Коча...

Изложба „Од срце - за животот“

Изложба „Од срце - за животот“

Скопје, 26 март 2024 (МИА) - Изложбата „Од срце - за животот“ ќе биде отворена вечер од 18 часот во...

Средношколци од „Марија Кири-Склодовска“ и градоначалничката Арсовска во посета на ЈП „Водовод и канализација“

Средношколци од „Марија Кири-Склодовска“ и градоначалничката Арсовска во посета на ЈП „Водовод и канализација“

Скопје, 22 март 2024 (МИА) - По повод одбележувањето на Светскиот ден н...

Скопските средношколци го одбележаа Меѓународниот ден на среќата

Скопските средношколци го одбележаа Меѓународниот ден на среќата

Скопје, 20 март 2024 (МИА) - Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска заедно со учениците о...

Велешките средношколци дебатираа на тема „Борба, НЕ кафеана“

Велешките средношколци дебатираа на тема „Борба, НЕ кафеана“

Велес, 8 март 2024 (МИА) - Ученици од сите четири средни училишта во Велес по повод празникот 8 Март...

Анкета на ИЧП: Физичкото насилство помеѓу средношколци честа појава во автобусите од јавниот превоз

Анкета на ИЧП: Физичкото насилство помеѓу средношколци честа појава во автобусите од јавниот превоз

Скопје, 6 март 2024 (МИА) – Физичко насилство помеѓу средношколци, мотивирано на етничка основа, е ч...

Image

Остани поврзан