• понеделник, 17 јуни 2024
Вински музеј и Музеј галерија Кавадарци ја промовираа книгата „Ваташа

Вински музеј и Музеј галерија Кавадарци ја промовираа книгата „Ваташа"

Кавадарци, 16 јуни 2024 (МИА) - Вински музеј и Музеј галерија Кавадарци синоќа ја промовираа книгата...

Промовиран речник со поими од медиумската писменост за наставниците со игровни активности

Промовиран речник со поими од медиумската писменост за наставниците со игровни активности

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Во ООУ „Мирче Ацев“ - Ѓорче Петров, Скопје е промовиран речникот на по...

Промоција на поетската збирка и доделување на награди на утрешната манифестација „Стихувалки 2024“

Промоција на поетската збирка и доделување на награди на утрешната манифестација „Стихувалки 2024“

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје утре ќе се одржи завршната...

Промоција на книгата „Бајачките обреди како дел од македонската народна култура“ од Ана-Марија Бранѓолица

Промоција на книгата „Бајачките обреди како дел од македонската народна култура“ од Ана-Марија Бранѓолица

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Книгата „Бајачките обреди како дел од маке...

Промоција на  „Шестарот на времето“ од Никола Маџиров 

Промоција на „Шестарот на времето“ од Никола Маџиров 

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Со проекција на видеа, поетско читање и му...

Промоција на книгата „Македонска љубовна лирика“

Промоција на книгата „Македонска љубовна лирика“

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Во чест на 90-годишнината од раѓањето на П...

Промоција на публикацијата ,,Модули за мировно образование во средното образование”

Промоција на публикацијата ,,Модули за мировно образование во средното образование”

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Првата детска амбасада во светот Меѓаши денеска ќе ја промовира публика...

Промовирана книгата „Охридските писатели за деца и младинци“ на Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо - Димоски

Промовирана книгата „Охридските писатели за деца и младинци“ на Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо - Димоски

Охрид, 10 јуни 2024 (МИА) – „Охридски писатели за деца и младинци“ е најновата книга на авторите Дим...

Промоција на дизајнери „Лаб дизајн маркет“ - четири брендови ќе ги изложат рачно изработените колекции

Промоција на дизајнери „Лаб дизајн маркет“ - четири брендови ќе ги изложат рачно изработените колекции

Скопје, 8 јуни 2024 (МИА) – Во изложбениот салон и заедницата на македонски дизајнери и занаетчии „Л...

Промовиран прирачник за машкото здравје „Фокусирај се на себе, за себе“

Промовиран прирачник за машкото здравје „Фокусирај се на себе, за себе“

Прилеп, 5 јуни 2024 (МИА) - Задружението за унапредување на здравјето „Филип Лукароски“ од Прилеп&nb...

Промоција на книгата „Небото ми е дома“ од академик Катица Ќулавкова

Промоција на книгата „Небото ми е дома“ од академик Катица Ќулавкова

Струмица, 5 јуни 2024 (МИА) - Вечер во Хотел „Сириус“ во Струмица ќе се одржи книжевен разговор и пр...

Во Бигорски манастир одржана промоција на книгата „Само љубов шириш, Христе“, прва песнарка од ваков вид

Во Бигорски манастир одржана промоција на книгата „Само љубов шириш, Христе“, прва песнарка од ваков вид

Дебар, 3 јуни 2024 (МИА) - Во атмосфера на непосредна радост изразена низ детска насмевка и задоволс...

Промоција на „Нудист“, новиот албум на Пијан Славеј

Промоција на „Нудист“, новиот албум на Пијан Славеј

Скопје, 1 јуни 2024 (МИА) – „Нудист“, новиот албум на Пијан Славеј ќе биде промовиран денеска во 13...

Промоција на зборник со трудови од Регионален учителски собир

Промоција на зборник со трудови од Регионален учителски собир

Скопје, 1 јуни 2024 (МИА) - Во Приватното средно училиште „Јахја Кемал“...

Промоција на книгата „Филм и Филмска писменост“

Промоција на книгата „Филм и Филмска писменост“

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Во Кинотеката во Скопје вечер ќе се одржи промоција на книгата „Филм и Ф...

Image

Остани поврзан