• вторник, 25 јуни 2024
Бојмацалиев : Ги констатираме придобивките од европски пристап при контрола на миграциските текови, една година од договорот со ФРОНТЕКС

Бојмацалиев : Ги констатираме придобивките од европски пристап при контрола на миграциските текови, една година од договорот со ФРОНТЕКС

Демир Капија, 19 април 2024 (МИА) - Денескa заеднички ги констатираме придобивките од потпишаниот до...

Планот за раст за Западен Балкан - можност за раст на компаниите, мобилност на младите, вклучување во дититални иновации и медицински набавки

Планот за раст за Западен Балкан - можност за раст на компаниите, мобилност на младите, вклучување во дититални иновации и медицински набавки

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Бесплатна Интернет мрежа на јавни простор...

Придобивките на Албанија од Берлинскиот процес - Од пругата Тирана-Драч до рехабилитација на ХЕ„ Фиерза“

Придобивките на Албанија од Берлинскиот процес - Од пругата Тирана-Драч до рехабилитација на ХЕ„ Фиерза“

Тирана, 16 октомври 2023 (МИА) - Европската комисија на состанокот на високо ниво на Берлинскиот про...

Кузеска: Членство во НАТО и почетокот на преговори со ЕУ носат придобивки за граѓаните и државата

Кузеска: Членство во НАТО и почетокот на преговори со ЕУ носат придобивки за граѓаните и државата

Скопје, 15 април 2023 Државничките, визионерски одлуки на СДСМ носат придобивки за граѓаните...

Забрчанец: Со Отворен Балкан стануваме пазар од 12 милиони жители и голема инвестициска зона

Забрчанец: Со Отворен Балкан стануваме пазар од 12 милиони жители и голема инвестициска зона

Скопје, 28 мај 2022 (МИА) - Со Отворен Балкан пред големите странски инвестиори сега ние нема да бидеме...

Делотворноста и благотворноста на ананасот

Делотворноста и благотворноста на ананасот

Лос Анџелес, 2

Придобивки од киселата зелка зиме

Придобивки од киселата зелка зиме

Лос Анџелес, 18 ноември 2021 (МИА) - Киселата зелка е незаменлива храна на трпезата зиме... Таа е извор...

Нацевска: Граѓаните сѐ повеќе ги користат придобивките од електронското банкарство

Нацевска: Граѓаните сѐ повеќе ги користат придобивките од електронското банкарство

Скопје, 9 октомври 2021 (МИА) - Ако пред две години, еден од четири платежни налози беше извршуван елек...

Народна банка: Граѓаните сè повеќе ги ползуваат придобивките од дигитализацијата на плаќањата

Народна банка: Граѓаните сè повеќе ги ползуваат придобивките од дигитализацијата на плаќањата

Скопје, 30 септември 2021 (МИА) - Плаќањата од страна на граѓаните во трговијата во земјата со платежни...

Чајот и маслото од нане нудат повеќе придобивки

Чајот и маслото од нане нудат повеќе придобивки

Скопје, 30 јули 2021 (МИА) - Чајот од нане помага во „битката“ против лошиот здив, како што посочуваат...

Националниот парк ќе добие шуми вредни над 50 милиони евра и осумдесетина шумски работници

Националниот парк ќе добие шуми вредни над 50 милиони евра и осумдесетина шумски работници

Гостивар, 25 април 2021 (МИА) - Со прогласувањето на Шар Планина за национален парк покрај погодностите...

Image

Остани поврзан