• недела, 14 јули 2024
 „Аџилак“ – нова поетска книга на Ирена Бабамова Стојчева

 „Аџилак“ – нова поетска книга на Ирена Бабамова Стојчева

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Ирена Бабамова Стојчева, една од генерацијата млади македонски поетеси,...

Излезе од печат поетската збирка „Зборови од хартија“ на Милчо Мисоски

Излезе од печат поетската збирка „Зборови од хартија“ на Милчо Мисоски

Скопје, 23  февруари 2024 (МИА) - Поетот Милчо Мисоски за својата книга „Зборови од хартија“ шт...

Поетска средба – разговор со академик Павле Горановиќ

Поетска средба – разговор со академик Павле Горановиќ

Скопје, 27 август 2023 (МИА) – Во куќата на Уранија во Охрид денеска, во рамки на Научна и уметничка...

Нова поетска книга „Куќа во куќа“ од Гордана Михаилова Бошнакоска

Нова поетска книга „Куќа во куќа“ од Гордана Михаилова Бошнакоска

Скопје, 27 септември 2021 (МИА) - Издавачката куќа „Матица македонски“ ја објави пoетската книга „Куќа...

Распишан меѓународниот поетски конкурс „Антево слово“

Распишан меѓународниот поетски конкурс „Антево слово“

Image

Остани поврзан