• вторник, 16 јули 2024
Со марш во Скопје се одбележа Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Со марш во Скопје се одбележа Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија...

Трета година по ред Женска трка во поддршка на жените со мултипла склероза

Трета година по ред Женска трка во поддршка на жените со мултипла склероза

Скопје, 7 април 2024 (МИА) - Трета година по ред Женска трка во соработка со Националното здружение...

Се намалува возраста на пациенти со мултипла склероза во земјава, ги има и под 10 години

Се намалува возраста на пациенти со мултипла склероза во земјава, ги има и под 10 години

Скопје, 19 октомври 2023 (МИА) - Се намалува возраста на пациенти со мултипла склероза во државата,...

Меџити: Најдобри сме во регионот во обезбедување терапија за мултипла склероза

Меџити: Најдобри сме во регионот во обезбедување терапија за мултипла склероза

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска изјави дека сме најдобри в...

Одбележан светскиот ден на мултипла склероза

Одбележан светскиот ден на мултипла склероза

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - Имаме 1.500 лица со мултипла склероза и сак...

Светски ден на мултипла склероза 

Светски ден на мултипла склероза 

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) – По повод Светскиот ден на мултипла скелроза - 30 мај, Националниот сојуз...

Мултипла склероза е болест на младата популација, потребен е правилен пристапат во третман

Мултипла склероза е болест на младата популација, потребен е правилен пристапат во третман

Скопје, 20 октомври 2022 (МИА) – Идните доктори и специјалисти по неврологија потребно е проблемот со М...

Едукативен настан за идните доктори за мултипла склероза

Едукативен настан за идните доктори за мултипла склероза

Скопје, 20 октомври 2022 (МИА) - Македонската медицинска студентска асоцијација денеска ќе одржи  едука...

Image

Остани поврзан