• среда, 17 јули 2024
На УКИМ слободни 9921 места за упис во прва година во 2024/2025, објавени квотите за додипломски студии на сите државни универзитети

На УКИМ слободни 9921 места за упис во прва година во 2024/2025, објавени квотите за додипломски студии на сите државни универзитети

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука дене...

Запрен е Конкурсот за издавање учебници за деветгодишно основно образование

Запрен е Конкурсот за издавање учебници за деветгодишно основно образование

Скопје, 9 јули 2024 (МИА) - Запрен е Конкурсот за издавање учебници во...

Распишан конкурсот за најдобар расказ „Живко Чинго“

Распишан конкурсот за најдобар расказ „Живко Чинго“

Охрид, 8 јули 2024 (МИА) – Општина Охрид го распиша годинешниот конкурс за најдобар расказ, што трад...

Конкурс за стипендии за додипломски студии во странство од областа на уметностите за 2024/2025

Конкурс за стипендии за додипломски студии во странство од областа на уметностите за 2024/2025

Скопје, 8 јули 2024 (МИА) – До 15 септември 2024 е рокот за аплицирање...

Последен ден од конкурсот за наградата „Пегаз“

Последен ден од конкурсот за наградата „Пегаз“

Скопје, 1 јули 2024 (МИА) - До денеска ќе биде отворен шестиот конкурс за наградата „Пегаз“, за најд...

Општина Центар распиша Конкурс за избор на идејно решение за нова општинската административна зграда

Општина Центар распиша Конкурс за избор на идејно решение за нова општинската административна зграда

Скопје, 28 јуни 2024 Општина Центар објави анонимен конкурс за избор на идејно решение за пр...

Кинотеката го објави конкурсот „После дождот“

Кинотеката го објави конкурсот „После дождот“

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) - Кинотека го објави конкурсот „После дождот“ во чест на јубилејот, 30 го...

Отворен конкурсот за годишни награди на ДПМ за 2023 година

Отворен конкурсот за годишни награди на ДПМ за 2023 година

Скопје, 21 јуни 2024 (МИА) - Управниот одбор на Друштвото на писатели на Македонија (ДПМ) го отвори...

Фестивалот „Преку езерото“ отвора Конкурс за дипломски краткометражен игран или документарен/експериментален филм

Фестивалот „Преку езерото“ отвора Конкурс за дипломски краткометражен игран или документарен/експериментален филм

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - В понеделник, 17 јуни, почнува Конкурсот за дипломски краткометражен иг...

Избрано логото на Општина Охрид за одбележувањето на 80-годишината од ослободувањето на градот

Избрано логото на Општина Охрид за одбележувањето на 80-годишината од ослободувањето на градот

Охрид, 13 јуни 2024 (МИА) – Идејното решение под шифра „415141“ на авторката Христина Лазеска е избр...

Резултати од Конкурс за стипендии за студии од втор циклус во 2023/2024 година

Резултати од Конкурс за стипендии за студии од втор циклус во 2023/2024 година

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука објави резултати од Конкурсот за д...

Отворен конкурсот за наградата за најдобар превод „Драги“ 2024

Отворен конкурсот за наградата за најдобар превод „Драги“ 2024

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје информ...

Објавен Конкурсот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“

Објавен Конкурсот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ распиш...

Во Делчево доделени наградите од литературниот конкурс „Аз, буки, веди  - аманетот на словенските браќа Св. Кирил и Методиј“

Во Делчево доделени наградите од литературниот конкурс „Аз, буки, веди - аманетот на словенските браќа Св. Кирил и Методиј“

Делчево, 29 мај 2024 (МИА) - Средношколката Сара Ангелова, и Клаудија Ивановска, ученичка од основно...

Објавен конкурс за стипендии „Ацо Шопов“ за студенти од втор и трет циклус 

Објавен конкурс за стипендии „Ацо Шопов“ за студенти од втор и трет циклус 

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) - Фондацијата „Ацо Шопов – Поезија“ објавува конкурс за доделување стипенд...

Image

Остани поврзан