• четврток, 30 мај 2024
Право на глас на вториот круг од претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 избирачи

Право на глас на вториот круг од претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 избирачи

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - На 8 мај, на вториот круг од претседателските избори право на глас имаат...

Во единствениот избирачки список во Дебар над 19 илјади, во Центар Жупа над седум илјади гласачи

Во единствениот избирачки список во Дебар над 19 илјади, во Центар Жупа над седум илјади гласачи

Дебар, 16 април 2024 (МИА) - Според подрачната канцеларија на Државната изборна комисија во Дебар, ш...

Заврши рокот за поднесување листи за пратеници за редовните избори на 8 мај

Заврши рокот за поднесување листи за пратеници за редовните избори на 8 мај

Скопје, 3 април 2024 (МИА) - Ноќеска на полноќ заврши рокот за поднесување кандидатски листи за избо...

За претседателските избори во Избирачкиот список запишани 1.814.317 избирачи, за парламентарните 1.815.350

За претседателските избори во Избирачкиот список запишани 1.814.317 избирачи, за парламентарните 1.815.350

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - За изборите за претседател на државата што ќе се одржат на 24 април зап...

На полноќ завршува рокот за поднесување листи за пратеници, ДИК треба да го заклучи Избирачкиот список

На полноќ завршува рокот за поднесување листи за пратеници, ДИК треба да го заклучи Избирачкиот список

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Најдоцна до полноќ политичките партии и коалициите треба да ги достават...

Во Дебар увид во избирачкиот список извршиле 120 граѓани

Во Дебар увид во избирачкиот список извршиле 120 граѓани

Дебар, 18 март 2024 (МИА) - Денеска во 24 часот завршува рокот за увид...

Вучиќ: Ќе побарам од Владата да им овозможи на опозициските партии увид во избирачкиот список

Вучиќ: Ќе побарам од Владата да им овозможи на опозициските партии увид во избирачкиот список

Белград, 18 март 2024 ( МИА) - Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека е подготвен да...

Вкупно 4527 лица направиле увид во Избирачкиот список во канцелариите на ДИК, а 13056 по електронски пат

Вкупно 4527 лица направиле увид во Избирачкиот список во канцелариите на ДИК, а 13056 по електронски пат

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) информира дека заклучно со 13 март, во...

Околу 4000 граѓани направиле увид во Избирачкиот список, рокот истекува на 18 март

Околу 4000 граѓани направиле увид во Избирачкиот список, рокот истекува на 18 март

Скопје, 13 март 2024 (МИА) - Подготовките за претседателските, но и за...

Увид во Избирачкиот список во канцелариите на ДИК направиле  2 140 граѓани, единаесет поднеле барање за промена

Увид во Избирачкиот список во канцелариите на ДИК направиле 2 140 граѓани, единаесет поднеле барање за промена

Скопје, 4 март 2024 (МИА) – Вкупно 2 140 лица направиле увид во своите податоци во Избирачкиот списо...

ИЗБОРИ 2024 / Започнува јавниот увид во Избирачкиот список

ИЗБОРИ 2024 / Започнува јавниот увид во Избирачкиот список

Скопје, 28 февруари 2024 (МИА) - Јавниот повик за проверка на податоците во Избирачкиот список за из...

ИЗБОРИ 2024/ДИК: Утре почнува јавниот увид во Избирачкиот список за претседателските и парламентарните избори

ИЗБОРИ 2024/ДИК: Утре почнува јавниот увид во Избирачкиот список за претседателските и парламентарните избори

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Утре, на 28 февруари, во сите подрачни одделенија и канцеларии на Д...

МВР на Црна Гора: Речиси 1.500 гласачи повеќе отколку во првиот круг

МВР на Црна Гора: Речиси 1.500 гласачи повеќе отколку во првиот круг

Подгорица, 25 март 2023 (МИА) - Бројот на гласачи во вториот круг од пр...

ДИК: Граѓаните да извршат увид во своите податоци во Избирачкиот список

ДИК: Граѓаните да извршат увид во своите податоци во Избирачкиот список

Скопје, 1 март 2023 (МИА) - Согласно Изборниот законик, на секои шест месеци Државната изборна комис...

Во Избирачкиот список за Центар Жупа, увид извршиле  40 граѓани  

Во Избирачкиот список за Центар Жупа, увид извршиле  40 граѓани  

Дебар, 18 јули 2022 (МИА) - Увид во избирачкиот список за Центар Жупа, каде на 20 август ќе се избира г...

Image

Остани поврзан