• понеделник, 24 јуни 2024
САД и ЕУ започнаа заеднички механизам за зајакнување на интегритетот на информациите во Западен Балкан

САД и ЕУ започнаа заеднички механизам за зајакнување на интегритетот на информациите во Западен Балкан

Вашингтон, 24 мај 2024 (МИА) -  Американскиот Стејт департмент и Службата за надворешна политик...

Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан усвоен во конечна фаза 

Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан усвоен во конечна фаза 

Брисел, 7 мај 2024 (МИА) - Советот на ЕУ денеска во последна инстанца ја одобри Регулативата за форм...

Вархеји: Благодарност до ЕП за усвојувањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан, веднаш го ставивме во функција  

Вархеји: Благодарност до ЕП за усвојувањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан, веднаш го ставивме во функција  

Брисел, 25 април 2024 (МИА) – Еврокомесарот за проширување и соседска политика Оливер Вархеји денеск...

Европратениците го поддржаа создавањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Европратениците го поддржаа создавањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Брисел, 24 април 2024 (МИА) – Европскиот парламент денеска со 517 гласови „за“, 56 „против“ и 30 „во...

Пицула: Чекалницата за прием на нови членки е целосно полна, мора да поработиме на проширувањето 

Пицула: Чекалницата за прием на нови членки е целосно полна, мора да поработиме на проширувањето 

Брисел, 23 април 2024 (МИА) - Секогаш го поттикнуваме проширувањето и веруваме дека приемот на земји...

Комисиите за надворешни работи и за буџет на ЕП го поддржаа Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан

Комисиите за надворешни работи и за буџет на ЕП го поддржаа Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан

Брисел, 9 април 2024 (МИА) - Комисиите за надворешни работи и за буџет...

Механизмот за реформи и раст на Западен Балкан главна тема на денешното заседание на Корепер

Механизмот за реформи и раст на Западен Балкан главна тема на денешното заседание на Корепер

Брисел, 8 април 2024 (МИА) – Предлог-регулативата за воспоставување на Механизмот за реформи и раст...

Усогласен Механизмот за финансирање на Планот за раст на Западниот Балкан 

Усогласен Механизмот за финансирање на Планот за раст на Западниот Балкан 

Брисел, 4 април 2024 (МИА) - Претседателството на Советот на ЕУ и претставници на Европскиот парламе...

Нова рунда од „тријалогот“ за Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Нова рунда од „тријалогот“ за Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Брисел, 20 март 2024 (МИА) – Претставници на Советот на ЕУ и на Европскиот парламент денеска ќе одрж...

Институциите на ЕУ постигнаа договор за Механизмот за поддршка на Украина 

Институциите на ЕУ постигнаа договор за Механизмот за поддршка на Украина 

Брисел, 6 февруари 2024 (МИА) - Советот на ЕУ и Европскиот парламент минатата ноќ постигнаа привреме...

Механизмот на ЕУ за јаглеродно гранично прилагодување CBAM претставен пред приватниот сектор во земјава

Механизмот на ЕУ за јаглеродно гранично прилагодување CBAM претставен пред приватниот сектор во земјава

Скопје, 26 октомври 2023 (МИА) – Механизмот за јаглеродно гранично прилагодување на Европската Унија...

Image

Остани поврзан