• среда, 19 јуни 2024
Поглаварот на ИВЗ, Шаќир Фетаи упати честитка по повод Курбан Бајрам

Поглаварот на ИВЗ, Шаќир Фетаи упати честитка по повод Курбан Бајрам

Скопје,15 јуни 2024 (МИА) - Поглаварот на Исламската верска зедница Реис ул улема ефенди Шаќир Фетаи...

Муслиманите го слават Рамазан Бајрам

Муслиманите го слават Рамазан Бајрам

Скопје, 11 април 2024 (МИА) – Верниците од исламска веросиповед во земјава, како и во целиот свет, д...

Поглаварот на ИВЗ, Фетаи упати честитка на по повод Рамазан (Фитр) Бајрам

Поглаварот на ИВЗ, Фетаи упати честитка на по повод Рамазан (Фитр) Бајрам

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - По повод утрешниот празник Рамазан (Фитр) Бајрам честитка до верниците...

Истражување: ИВЗ ужива висока доверба меѓу своите верници во државата

Истражување: ИВЗ ужива висока доверба меѓу своите верници во државата

Скопје, 24 јули 2023 (МИА) – Исламската верска заедница во Северна Македонија ужива висока доверба м...

Муслиманите го слават Рамазан Бајрам

Муслиманите го слават Рамазан Бајрам

Скопје, 21 април 2023 (МИА) – Верниците од исламска веросиповед во земјава, како и во целиот св...

Поглаварот на ИВЗ, Фетаи упати честитка на по повод Рамазан (Фитр) Бајрам

Поглаварот на ИВЗ, Фетаи упати честитка на по повод Рамазан (Фитр) Бајрам

Скопје, 20 април 2023 (МИА) - По повод утрешниот празник Рамазан (Фитр) Бајрам честитка до верниците...

Формирана Група на пријателство помеѓу МПЦ-ОА и ИВЗ за градење здраво општество

Формирана Група на пријателство помеѓу МПЦ-ОА и ИВЗ за градење здраво општество

Скопје, 9 март 2023 (МИА) - На иницијатива на Комисијата за...

Бектеши бара поддршка од ИВЗ и МПЦ за штедење струја

Бектеши бара поддршка од ИВЗ и МПЦ за штедење струја

Скопје, 19 септември 2022 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска побара поддршка од по...

Бектеши бара поддршка од ИВЗ и МПЦ за штедење струја

Бектеши бара поддршка од ИВЗ и МПЦ за штедење струја

Скопје, 19 септември 2022 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска побара поддршка од по...

Реисот Шаќир Фетаи упати порака по повод Курбан Бајрам

Реисот Шаќир Фетаи упати порака по повод Курбан Бајрам

Скопје, 8 јули 2022 (МИА) - Поглаварот на Исламската верска зедница Реис ул улема ефенди Шаќир Фетаи уп...

Реисот Шаќир Фетаи упати честитка по повод Фитр Бајрам

Реисот Шаќир Фетаи упати честитка по повод Фитр Бајрам

Скопје, 1 мај 2022 (МИА) - Празникот...

Реисот Фетах Шаќири упати порака по повод Курбан Бајрам

Реисот Фетах Шаќири упати порака по повод Курбан Бајрам

Скопје, 19 јули 2021 (МИА) -...

Средба на претседателот Пендаровски со поглаварот на ИВЗ, Шаќир Фетаи

Средба на претседателот Пендаровски со поглаварот на ИВЗ, Шаќир Фетаи

Скопје, 13 јануари 2021 (МИА) - Претседателот Стево Пендаровски денеска...

ДКСК: ИВЗ пет години не доставила извештај за работењето до Централен регистар

ДКСК: ИВЗ пет години не доставила извештај за работењето до Централен регистар

Скопје, 12 јуни 2020 (МИА) – Последните пет години Исламската верска заедница не доставила основен извештај и год...

Image

Остани поврзан