• петок, 22 септември 2023
Грин Машинс на БРАКО се претстави на саем во Босна и Херцеговина

Грин Машинс на БРАКО се претстави на саем во Босна и Херцеговина

На саeмот беа изложени модели кои претставуваат софистицирани технолошки решенија за одржување хигиена и кои се корис...

Брако ги претстави своите електрични возила ,,ГРИН МАШИНС” на саем во САД

Брако ги претстави своите електрични возила ,,ГРИН МАШИНС” на саем во САД

Брако во најдобро светло ги претстави електричните модели на возила за одржување на хигиена во урбани средини од лини...

„Прекини ја нишката за прекувремена работа!“ - бруталната реалност на текстилните работнички

„Прекини ја нишката за прекувремена работа!“ - бруталната реалност на текстилните работнички

„Прекини ја нишката за прекувремена работа“ e еден дел од краткиот филм „Прекини ја нишката“ составен од три видео пр...

Најголема експанзија до сега: Инфинум ја презеде американската дигитална агенција ExpandTheRoom (ETR)

Најголема експанзија до сега: Инфинум ја презеде американската дигитална агенција ExpandTheRoom (ETR)

Една од најголемите хрватски ИТ компании, Инфинум, ја презема ExpandTheRoom (ETR), креативна дигитална агенција со се...

ФЕРО ИНВЕСТ лидер во изградбата на фотонапонски електрани - реализирани 30 проекти, уште 10 завршуваат набрзо

ФЕРО ИНВЕСТ лидер во изградбата на фотонапонски електрани - реализирани 30 проекти, уште 10 завршуваат набрзо

Фероинвест во текот на август успешно реализираше пет проекти и пушти во употреба 2 MW фотонапонски електрани за свои...

РЕС ја зацврстува лидерската позиција во снабдувањето со електрична енергија на приватниот сектор

РЕС ја зацврстува лидерската позиција во снабдувањето со електрична енергија на приватниот сектор

Компанијата РЕС (Renewable Energy Supply), во ко-сопственост на групацијата Централ Инвест, на македонскиот стопанств...

Казино „ФЛАМИНГО“ хотел – Гевгелија стана генерален спонзор на ФК „КОЖУФ“

Казино „ФЛАМИНГО“ хотел – Гевгелија стана генерален спонзор на ФК „КОЖУФ“

На голема радост на Гевгеличани ФК „Кожув“ доби генерален спонзор. Компанијата Макотен ДООЕЛ Гевгелија, како носител...

БРАКО/Грин Машинс потпиша договор со најголемата американска компанија за изнајмување на машини и опрема United Rentals

БРАКО/Грин Машинс потпиша договор со најголемата американска компанија за изнајмување на машини и опрема United Rentals

Јунајтед Ренталс во македонските возила препозна можност за на американскиот пазар да нуди висок квалитет кој е на ни...

Возилата на БРАКО се дел од програмата за јаглеродна неутралност во британски Западен Сасекс

Возилата на БРАКО се дел од програмата за јаглеродна неутралност во британски Западен Сасекс

Рачно управуван електричен модел на Грин Машинс на БРАКО наменет за одржување хигиена во урбани средини е испорачан в...

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата денескa изнесува 108,66 евра за мегават час, на МЕМО 105,84 евра за мегават час

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата денескa изнесува 108,66 евра за мегават час, на МЕМО 105,84 евра за мегават час

Согласно податоците за движењето на цените на берзата HUPX во Унгарија за 18 август просечната часовна цена на еден м...

Бреинстер постојано расте: Отворени повеќе од 20 нови позиции за вработени и инструктори

Бреинстер постојано расте: Отворени повеќе од 20 нови позиции за вработени и инструктори

Најнапредната едукативно-технолошка (EdTech) организација во земјата, Бреинстер (Brainster), заедно со првиот практич...

Домашните фирми бараат да го градат кампот за работниците на Бехтел и Енка

Домашните фирми бараат да го градат кампот за работниците на Бехтел и Енка

Велешката фабрика БРАКО се јави на повикот на конзорциумот Бехтел и Енка за изградба на камп во близина на Гостивар з...

НАТО го регистрира БРАКО како потенцијален снабдувач, велешката фабрика ќе се обиде да и продаде македонски производи на Алијансата

НАТО го регистрира БРАКО како потенцијален снабдувач, велешката фабрика ќе се обиде да и продаде македонски производи на Алијансата

НАТО ја регистрира велешката фабрика БРАКО како потенцијален снабдувач за своите потреби и македонската фабрика во сл...

Од БРАКО излезе првата генерација Техничари за производно машинство обучена по германски стандарди

Од БРАКО излезе првата генерација Техничари за производно машинство обучена по германски стандарди

Првите техничари образувани во БРАКО по германски модел на практична настава го положија испитот и добија Сертификат...

Амбулантите на БРАКО ги заменија старите бараки на Здравствен дом Скопје

Амбулантите на БРАКО ги заменија старите бараки на Здравствен дом Скопје

Трите амбуланти кои БРАКО ги изгради во Скопје пружија целосно нови услови за пациентите и за медицинскиот персонал....

Image

Остани поврзан