• вторник, 28 мај 2024
Извозот на компаниите од ТИРЗ во април 300 милиони евра

Извозот на компаниите од ТИРЗ во април 300 милиони евра

Скопје, 11 мај 2024 (МИА) - Компаниите во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) во април год...

Потпишан договор за реализација на новата инвестиција на турската компанија „Шахтерм“ во ТИРЗ

Потпишан договор за реализација на новата инвестиција на турската компанија „Шахтерм“ во ТИРЗ

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Директорот на Дирекцијата за технолошки и...

​Деспотовски: Македонија е со највисок раст на реалната плата и продуктивноста во регионот

​Деспотовски: Македонија е со највисок раст на реалната плата и продуктивноста во регионот

Скопје, 13 април 2024 Најновиот извештај на Светската банка констатираше дека Македонија има...

Деспотовски: За седум години близу 65 проценти раст на платите - двојно повеќе отколку претходните десет

Деспотовски: За седум години близу 65 проценти раст на платите - двојно повеќе отколку претходните десет

Поголеми плати за нашите сограѓани е еден од клучните елементи на економската политика и на ТИРЗ и на Владата, а број...

ТИРЗ со решение за проблемот на ФИНКИ, му ги нуди своите сегашни простории на БРО, за БРО да им ги отстапи бараките на студентите

ТИРЗ со решение за проблемот на ФИНКИ, му ги нуди своите сегашни простории на БРО, за БРО да им ги отстапи бараките на студентите

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ) предлага, Би...

Панел на ТИРЗ: Празните зборови да се менуваат со дела зашто над 90 отсто од младите кои веќе заминале од земјава, не сакаат да се вратат

Панел на ТИРЗ: Празните зборови да се менуваат со дела зашто над 90 отсто од младите кои веќе заминале од земјава, не сакаат да се вратат

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Над две третини од младите во земјава немаат интерес да се вклучат ниту...

Изјава за медиуми на директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски (во живо)

Изјава за медиуми на директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски (во живо)

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Изјава за медиуми на директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски.

ТИРЗ почнува со серијата настани во рамки на проектот „Иднината почнува дома“

ТИРЗ почнува со серијата настани во рамки на проектот „Иднината почнува дома“

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Со панел сесии посветени на младите, ТИРЗ денеска ја почнува серијата н...

ТИРЗ: Избрани 11 инвестициски проекти на домашни комапнии избрани на Јавниот повик за техничка помош

ТИРЗ: Избрани 11 инвестициски проекти на домашни комапнии избрани на Јавниот повик за техничка помош

Скопје, 31 март 2024 (МИА) - Единаесет инвестициски проекти се избрани на Јавниот повик за техничка...

Деспотовски: За прв пат исплатени повеќе пари за домашните отколку за странските инвеститори

Деспотовски: За прв пат исплатени повеќе пари за домашните отколку за странските инвеститори

Скопје, 16 март 2024 (МИА) - Во 2023 година од државниот Буџет се исплатени повеќе средства за домаш...

Рекцијата на ТИРЗ по наводите на ВМРО-ДПМНЕ за злоупотреба на јавни средства за проектот е.Го

Рекцијата на ТИРЗ по наводите на ВМРО-ДПМНЕ за злоупотреба на јавни средства за проектот е.Го

Скопје, 10 март 2024  Дирекцијата за ТИРЗ остро реагира на наводите за злоупотреба на ј...

Дирекцијата за ТИРЗ го запира Договорот за државна помош за компанијата е.ГО

Дирекцијата за ТИРЗ го запира Договорот за државна помош за компанијата е.ГО

Скопје, 8 март 2024 (МИА) - Поради несолвентност на компанијата „мајка“ се запира извршувањето на До...

ТИРЗ и ЏЕТРО потпишаа Меморандум за соработка, во фокусот поблиска соработка со јапонските компании

ТИРЗ и ЏЕТРО потпишаа Меморандум за соработка, во фокусот поблиска соработка со јапонските компании

Скопје, 6 март 2024 (МИА) - Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ) и Јапонската...

ТИРЗ и ЏЕТРО ќе потпишат меморандум за соработка

ТИРЗ и ЏЕТРО ќе потпишат меморандум за соработка

Скопје, 6 март 2024 (МИА) -  Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони ТИРЗ  и Ј...

Пендаровски: Политичките лидери креираат рамка, но младите, успешни луѓе ја движат државата напред

Пендаровски: Политичките лидери креираат рамка, но младите, успешни луѓе ја движат државата напред

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) - ТИРЗ и Стопанската комора на Северна Македонија вечерва ја претстав...

Image

Остани поврзан