• сабота, 25 мај 2024
Најавата за нов заем очекувана, поважно е од каде и под кои услови ќе биде земен и како ќе биде потрошен, сметаат експертите

Најавата за нов заем очекувана, поважно е од каде и под кои услови ќе биде земен и како ќе биде потрошен, сметаат експертите

Скопје, 25 мај 2024 (МИА) - Нема ништо неочекувано во најавата да се земе заем, многу поважно е од к...

Чести самопрегледи и заштита од сонце, советуваат дерматолозите за заштита од меланом

Чести самопрегледи и заштита од сонце, советуваат дерматолозите за заштита од меланом

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Чести самопрегледи и заштита од сонце, се клучните совети на кумановскит...

Мерките за младите во програмите на политичките партии без конкретни решенија како ќе се спроведат

Мерките за младите во програмите на политичките партии без конкретни решенија како ќе се спроведат

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Земјава се подготвува за парламентарните и вториот круг од претседателски...

„Ај девојче оди купи си нешто убаво, не те бива за политика“ - и во изборната кампања кандидатките се соочуваат со говор на омраза, сексистички коментари и навреди

„Ај девојче оди купи си нешто убаво, не те бива за политика“ - и во изборната кампања кандидатките се соочуваат со говор на омраза, сексистички комент...

Скопје, 21 април 2024 (МИА) – „Каде без мене министерке у Европа ќе одите?“, „Секси зајачица“, „Лепо...

Механизмот за реформи и раст на Западен Балкан главна тема на денешното заседание на Корепер

Механизмот за реформи и раст на Западен Балкан главна тема на денешното заседание на Корепер

Брисел, 8 април 2024 (МИА) – Предлог-регулативата за воспоставување на Механизмот за реформи и раст...

Односот кон поезијата да се гради стратешки и осмислено, имаме задоволителен квалитет што треба да се поддржи

Односот кон поезијата да се гради стратешки и осмислено, имаме задоволителен квалитет што треба да се поддржи

Скопје, 23 март 2024 (МИА) - Односот кон поезијата треба да се гради стратешки, институционално и ос...

Градежните материјали нема да поевтинат, домашните производители „втори“ снабдувачи

Градежните материјали нема да поевтинат, домашните производители „втори“ снабдувачи

Скопје, 16 март 2024 (МИА) -  Нарушените транспортни врски со Исто...

Жртвите на семејно насилство се враќаат во насилната средина поради постоење на услуги за заштита само на хартија

Жртвите на семејно насилство се враќаат во насилната средина поради постоење на услуги за заштита само на хартија

Скопје, 10 март 2024 (МИА) – Статистичките податоци на надлежните институции во земјава велат дека с...

Бројот на невработени жени со високо образование е двојно поголем од бројот на невработени мажи во Кавадарци

Бројот на невработени жени со високо образование е двојно поголем од бројот на невработени мажи во Кавадарци

Кавадарци, 25 февруари 2024 (МИА) - Бројот на жени со високо образовани...

Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното здравство

Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното здравство

Скопје, 25 февруари 2024 (МИА) - Долгото чекање за да се дојде до...

,,Мој термин

,,Мој термин" инфициран со ,,само да прашам" и ,,преку ред", нема лек за ,,врски" во здравството

Скопје, 24 февруари 2024 (МИА) - Намалување на метежот и редиците...

Следните две недели се очекува партиите да ги финализираат анализите и да ги објават имињата на кандидатите за претседател на државата

Следните две недели се очекува партиите да ги финализираат анализите и да ги објават имињата на кандидатите за претседател на државата

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) – Во следните две недели се очекува политичките партии да ги фин...

Зашов за МИА: Договорот со Бугарија треба да се спроведува, но како и со кои чекори тоа е предизвик за нашата дипломатија

Зашов за МИА: Договорот со Бугарија треба да се спроведува, но како и со кои чекори тоа е предизвик за нашата дипломатија

Скопје, 5 феврури 2024 (МИА) - Политиката и дипломатијата имаат допирни...

Кај нас се чека на „квоти“ за поголемо учество на жените на високи одлучувачки функции, состојбата во регионот подобра

Кај нас се чека на „квоти“ за поголемо учество на жените на високи одлучувачки функции, состојбата во регионот подобра

Скопје, 14 јануари 2024 (МИА) -  Од 20 члена на Владата, само пет министерства ги водат жени, а...

Милионска загуба: Отпадот од лозје загадува наместо да се користи за енергија 

Милионска загуба: Отпадот од лозје загадува наместо да се користи за енергија 

Кавадарци, 6 јануари 2024 (МИА) - Дане Јошев од Кавадарци има 67 години...

Image

Остани поврзан