• среда, 29 мај 2024
Мајхошев за МИА: Работниците не ги знаат доволно своите права, има чести измени на Законот за работни односи

Мајхошев за МИА: Работниците не ги знаат доволно своите права, има чести измени на Законот за работни односи

Штип, 30 април 2024 (МИА) - Работничките права се кршат, не се почитува...

Генерален штрајк во Грција

Генерален штрајк во Грција

Атина, 17 април 2024 (МИА) – Синдикатот на вработените во приватниот сектор во Грција, еден од двата...

Потпишување на Меморандум за соработка на синдикатите на шесте јавни универзитети во УГД-Штип

Потпишување на Меморандум за соработка на синдикатите на шесте јавни универзитети во УГД-Штип

Скопје, 16 април 2024 (МИА) – На Правниот факултет на УГД-Штип денеска, ќе се потпише Меморандум за...

Тренчевска: И со претходните достигнувања, и со актуелната изборна програма докажавме дека работниците се на прво место

Тренчевска: И со претходните достигнувања, и со актуелната изборна програма докажавме дека работниците се на прво место

Скопје, 1 април 2024 Дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Јова...

Ралповски: Трговците да не ги злоупотребуваат законите

Ралповски: Трговците да не ги злоупотребуваат законите

Скопје, 7 март 2024 (МИА) – Намалувањето на инфлацијата се должи на мер...

Демант од синдикати на пет јавни универзитети на изјавата на техничкиот премиер Џафери

Демант од синдикати на пет јавни универзитети на изјавата на техничкиот премиер Џафери

6 март 2024  Во име на вистината, ви испраќаме демант...

Мирен протест на синдикатите на пет јавни универзитети поради непотпишување на колективните договори

Мирен протест на синдикатите на пет јавни универзитети поради непотпишување на колективните договори

Скопје, 4 март 2024 (МИА) - Синдикатите на пет јавни универзитети - во...

Реакција на синдикатите на пет државни универзитети, бараат од Собранието потпишување на колективните договори

Реакција на синдикатите на пет државни универзитети, бараат од Собранието потпишување на колективните договори

Скопје, 28 февруари 2024 (МИА) - Синдикатите на пет државни универзитет...

Синдикати на пет јавни универзитети бараат потпишување на колективните договори и итен прием кај претседателот на Собранието

Синдикати на пет јавни универзитети бараат потпишување на колективните договори и итен прием кај претседателот на Собранието

Скопје, 14 февруари 2024 (МИА) - Синдикати на пет јавни универзитети во државава во допис до медиуми...

Синдикати бараат новиот министер за здравство да ги потпише анексите усвоени од Влада

Синдикати бараат новиот министер за здравство да ги потпише анексите усвоени од Влада

Скопје, 12 февруари 2024 (МИА) - Синдикатот на Клинички и Гранковиот синдикат денеска на прес-конфер...

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ги повикува синдикатите на средба за реформските закони за администрацијата

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ги повикува синдикатите на средба за реформските закони за администрацијата

Скопје, 31 јануари 2024 (МИА) - Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата ги повикува сите заин...

Синдикатите реагираат што законот за административни службеници се носи по скратена постапка, бараат јавна дебата

Синдикатите реагираат што законот за административни службеници се носи по скратена постапка, бараат јавна дебата

Скопје, 30 јануари 2024 (МИА) - Синдикатите реагираат на носењето на законот за јавна администрација...

Протест на судската и јавнообвинителска служба, бараат поддршка од пратениците за повисоки плати (ДПЛ)

Протест на судската и јавнообвинителска служба, бараат поддршка од пратениците за повисоки плати (ДПЛ)

Скопје, 24 ноември 2023 (МИА) - Вработените од судската и јавнообвинителската служба, Фондот за здра...

Ковачевски: Дијалогот со синдикатите ќе продолжи, усогласување со минималната плата ќе има

Ковачевски: Дијалогот со синдикатите ќе продолжи, усогласување со минималната плата ќе има

Прилеп, 20 ноември 2023 (МИА) - Сите решенија за платите се направени преку дијалог со синдикатите,...

Бешлиоска: Медицинските сестри се многу важни во системот, образованието и инвестицијата во сестринството е инвестиција во здрава нација 

Бешлиоска: Медицинските сестри се многу важни во системот, образованието и инвестицијата во сестринството е инвестиција во здрава нација 

Скопје, 16 ноември 2023 (МИА) - Медицинските сестри се многу важни во системот, образованието и инве...

Image

Остани поврзан