• сабота, 25 мај 2024
Рибарите од Општина Пустец бараат крапот да се пласира како преспански бренд

Рибарите од Општина Пустец бараат крапот да се пласира како преспански бренд

Дебар, 25 февруари 2024 (МИА) - Рибарите од Општина Пустец, каде живеат над 5 илјади жители-Македонц...

Охриѓани ја продолжија традицијата, одбележан Денот на рибарите

Охриѓани ја продолжија традицијата, одбележан Денот на рибарите

Охрид, 20 јануари 2023 (МИА) – Со греана ракија и капење во водите на Охридското Езеро на плажа...

Речиси половина од рибарите во ЕУ заработуваат помалку од минималната плата

Речиси половина од рибарите во ЕУ заработуваат помалку од минималната плата

Женева, 27 јули 2021 (МИА) - Според пријавените податоци, голем број рибари во Европска Унија, поточно...

Спасени 66 луѓе заглавени на санти мраз во Висконсин

Спасени 66 луѓе заглавени на санти мраз во Висконсин

Вашингтон, 5 февруари 2021 (МИА) - Американската крајбрежна стража и неко...

Загинаа четири лица во судир на грчки танкер со турски рибарски брод

Загинаа четири лица во судир на грчки танкер со турски рибарски брод

Атина, 11 ноември 2020 (МИА) – Најмалку четири лица загинаа, откако кусо пред шест часот утрово, во бли...

На Калиманско езеро се славеше заштитникот на рибарите ,,Св.Стефан

На Калиманско езеро се славеше заштитникот на рибарите ,,Св.Стефан"

Image

Остани поврзан