• среда, 21 февруари 2024
Азески: Мора да се бараат нови земји каде би ги пласирале нашите производи според квалитетот и цената

Азески: Мора да се бараат нови земји каде би ги пласирале нашите производи според квалитетот и цената

Скопје, 12 февруари 2023 (МИА) - Можностите за извоз во Европската Унија се максимално пополнети зат...

Во првите 11 месеци од 2023 година покриеноста на увозот со извозот 75,2 отсто

Во првите 11 месеци од 2023 година покриеноста на увозот со извозот 75,2 отсто

Скопје, 9 јануари 2024 (МИА) – Во првите 11 месеци од минатата година од земјава се извезени стоки в...

Извозот бележи раст од 2.0 отсто, а увозот помал за 7.6 отсто

Извозот бележи раст од 2.0 отсто, а увозот помал за 7.6 отсто

Скопје, 6 октомври 2023 (МИА) - Вкупната вредност на извозот на стоки о...

Извоз од 1,441 милијарда долари во првите два месеца од годинава

Извоз од 1,441 милијарда долари во првите два месеца од годинава

Скопје, 7 април 2023 (МИА) - Вкупната вредност на извозот на стоки од државава во периодот јануари −...

ТИРЗ: Во јануари позитивен тренд на извоз и зголемување на бројот на работни места

ТИРЗ: Во јануари позитивен тренд на извоз и зголемување на бројот на работни места

Скопје, 5 февруари 2023 (МИА) - Компаниите во Технолошко - ин...

Извозот на стоки од Бугарија во ЕУ во првите осум месеци од годинава зголемен за 44,6 отсто

Извозот на стоки од Бугарија во ЕУ во првите осум месеци од годинава зголемен за 44,6 отсто

Софија, 10 ноември 2022 - Извозот на стоки од Бугарија во ЕУ е зголемен за 44,6 отсто во првите осум ме...

Извозот зголемен за 20.1 отсто, а увозот за 28.9

Извозот зголемен за 20.1 отсто, а увозот за 28.9

Скопје, 7 ноември 2022 (МИА) - Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија, в...

Србија ја продолжи забраната за извоз на млеко и млечни производи, но не и за Северна Македонија

Србија ја продолжи забраната за извоз на млеко и млечни производи, но не и за Северна Македонија

Белград, 1 ноември 2022 (МИА) - Владата на Република Србија ја продолжи привремената забрана за извоз н...

Зголемени и извозот и увозот

Зголемени и извозот и увозот

Скопје, 7 октомври 2022 (МИА) - Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија,...

Деспотовски очекува рекордна година, во првите три квартали зоните реализирале извоз од 2,8 милијарди евра

Деспотовски очекува рекордна година, во првите три квартали зоните реализирале извоз од 2,8 милијарди евра

Скопје, 7 октомври 2022 (МИА) - Економијата во технолошко-индустриските развојни зони (ТИРЗ) и покрај п...

Престанува да важи одлуката за ограничен извоз на пченица и брашно

Престанува да важи одлуката за ограничен извоз на пченица и брашно

Скопје, 6 октомври 2022 (МИА) - Владата на денешната седница што се одржа попладнево донесе Одлука за п...

Практична обука/работилница: ИЗВОЗОТ НА МАКЕДОНСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ОД ПРЕХРАНБЕНАТА ИНДУСТРИЈА ВО УСЛОВИ НА ГЛОБАЛНА ЕКОНОМСКА КРИЗА – ОПАСНОСТИ, ПРЕДИЗВИЦИ И РЕШЕНИЈА

Практична обука/работилница: ИЗВОЗОТ НА МАКЕДОНСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ОД ПРЕХРАНБЕНАТА ИНДУСТРИЈА ВО УСЛОВИ НА ГЛОБАЛНА ЕКОНОМСКА КРИЗА – О...

Економска криза... Енергетска криза... Раст на цени...  А најважна за сите е храната! Доколку и Вие сте дел од мала или...

Стопанска комора: Имаме помалку од 3 000 постојани извозни компании што е околу четири отсто од активните деловни субјекти

Стопанска комора: Имаме помалку од 3 000 постојани извозни компании што е околу четири отсто од активните деловни субјекти

Скопје, 29 септември 2022 (МИА) - Македонскиот извоз има многу системски проблеми и пред овој кризен пе...

Србија донесе забрана за извоз на млеко, Северна Македонија и Албанија изземени од одлуката

Србија донесе забрана за извоз на млеко, Северна Македонија и Албанија изземени од одлуката

Белград, 6 септември 2022 (МИА) - Владата на Република Србија на денешната седница донесе одлука за заб...

Германија со речиси двојно повеќе извоз на оружје во однос на минатата година

Германија со речиси двојно повеќе извоз на оружје во однос на минатата година

Берлин, 31 август 2022 (МИА) - Германскиот извоз на воена опрема годинава силно порасна, поттикнат од и...

Image

Остани поврзан