• вторник, 28 мај 2024
СПМ за извештаите на Светска банка и Фридом хаус

СПМ за извештаите на Светска банка и Фридом хаус

Скопје, 13 април 2024 Лажните фалби на владите на Заев и Ковачевски за растот на стандардот...

Муцунски: Фридом хаус ја квалификува Македонија како цикличен хибрид, криминалот и корупцијата се главен проблем

Муцунски: Фридом хаус ја квалификува Македонија како цикличен хибрид, криминалот и корупцијата се главен проблем

Скопје, 11 април 2024 Според оценките на Фридом хаус дадени и објавени во нивниот последен...

Таравари реагира по извештајот на „Фридом хаус“: Да се отстрани корупцијата од власта, да се отвори вратата за новата генерација

Таравари реагира по извештајот на „Фридом хаус“: Да се отстрани корупцијата од власта, да се отвори вратата за новата генерација

Скопје, 11 април 2024  Кандидатот за претседател на ВРЕДИ, Арбен Таравари, реагираше на...

Фридом хаус: Србија бележи најголем пад на слободите во Европа

Фридом хаус: Србија бележи најголем пад на слободите во Европа

Белград, 29 февруари 2024 (МИА) - Според овогодинешниот извештај на организацијата Фридом Хаус за ст...

Фридом Хаус: Демократијата ширум светот претрпе значителни неуспеси во 2023 година

Фридом Хаус: Демократијата ширум светот претрпе значителни неуспеси во 2023 година

Вашингтон, 29 февруари 2024 (МИА) - Демократијата претрпе значителни неуспеси ширум светот во 2023 г...

Фридом Хаус: Србија не е демократска земја, има проблеми во многу области

Фридом Хаус: Србија не е демократска земја, има проблеми во многу области

Белград, 24 мај 2023 (МИА) - Во новиот годишен извештај на Фридом хаус „Земји во транзиција“, Србија...

Фридом хаус: Слободата на интернетот опаѓа 12-та година по ред

Фридом хаус: Слободата на интернетот опаѓа 12-та година по ред

Вашингтон, 18 октомври 2022 (МИА) - Веќе 12-та година по ред, с...

Фридом хаус: Загрижува падот на демократијата во Европа

Фридом хаус: Загрижува падот на демократијата во Европа

Вашингтон, 28 април 2021 (МИА) - Американската невладина организација за состојбата на демократијата во...

Влада: Најновиот извештај на „Фридом Хаус“ констатира напредок со позитивни оценки за реформите 

Влада: Најновиот извештај на „Фридом Хаус“ констатира напредок со позитивни оценки за реформите 

Скопје, 3 март 2021 (МИА) - Во извештајот на организацијата „Фридом Хаус“ за 2021 година генералната оц...

Фридом Хаус: Пандемија поттикнува репресија преку интернет низ целиот свет

Фридом Хаус: Пандемија поттикнува репресија преку интернет низ целиот свет

Вашингтон, 14 октомври 2020 (МИА) – Владите ширум светот ја користат пандемијата ка...

„Фридом хаус“: За време на пандемијата продолжи падот на демократијата во светот

„Фридом хаус“: За време на пандемијата продолжи падот на демократијата во светот

Вашингтон, 2 октомври 2020 (МИА) – Памдемијата со Ковид-19 ја продлабочи кризата со демократијата ширум...

Фридом Хаус: Србија ги напушта демократските принципи, мнозинството медиуми ги контролира СНС

Фридом Хаус: Србија ги напушта демократските принципи, мнозинството медиуми ги контролира СНС

Белград, 6 мај 2020 (МИА) - Србија во новиот годишен извештај на Фридом Хаус првпат од 2003 година не е...

„Фридом хаус“: Северна Македонија бележи напредок, но и натаму е делумно слободна земја

„Фридом хаус“: Северна Македонија бележи напредок, но и натаму е делумно слободна земја

Скопје, 4 март 2020 (МИА) -

Image

Остани поврзан