• четврток, 30 мај 2024
Конститутивна седница на Советот за следење на имплементацијата на Развојната секторска стратегија за правосудството (2024–2028)

Конститутивна седница на Советот за следење на имплементацијата на Развојната секторска стратегија за правосудството (2024–2028)

Скопје, 23 мај 2024 Конститутивна седница  на Советот за следење на имплементацијата на...

Министерство за правда на САД: Боинг може да се соочи со кривично гонење поради две несреќи на „737 Макс“

Министерство за правда на САД: Боинг може да се соочи со кривично гонење поради две несреќи на „737 Макс“

Вашингтон, 15 мај 2024 (МИА) - Американското Министерство за правда соопшти дека размислува дали да...

Дозволена екстрадицијата на Љупчо Палевски - Палчо

Дозволена екстрадицијата на Љупчо Палевски - Палчо

Скопје, 30 април 2024 (МИА) - Министерството за правда денеска соопшти...

Министерство за правда: Реформите во правосудството остануваат приоритет

Министерство за правда: Реформите во правосудството остануваат приоритет

Скопје, 31 март 2024 (МИА) - Министерството за правда упати честитка по повод 31 март-Денот на макед...

Министерството за правда бара од Комората на извршители да го испита случајот со новинар во кој е инволвиран извршител од Гостивар

Министерството за правда бара од Комората на извршители да го испита случајот со новинар во кој е инволвиран извршител од Гостивар

Скопје, 22 март 2024   Министерството за правда побара од  Комората на изв...

Министерство за правда: Собранието го донесе Законот за правда за децата

Министерство за правда: Собранието го донесе Законот за правда за децата

Скопје, 14 март 2024 Основна цел на законот чиј предлагач е Министерството за правда е оства...

Донесен оперативниот план за 2024 година за примена на Резолуцијата на ООН 13/25 ,, Жени, мир и безбедност (2020-2025)

Донесен оперативниот план за 2024 година за примена на Резолуцијата на ООН 13/25 ,, Жени, мир и безбедност (2020-2025)

Скопје, 22 февруари 2024 (МИА) - Министерството за правда го донесе Годишниот оперативен план за 202...

Министерството за правда основа 18 професионални одделенија на Комората за вештаци

Министерството за правда основа 18 професионални одделенија на Комората за вештаци

Скопје, 26 јануари 2024 (МИА) - Министерството за правда соопшти дека ги основа првите професионални...

Гарланд: Масaкрот во основното училиште во Увалде можеше да биде спречен, полицијата потфрлила

Гарланд: Масaкрот во основното училиште во Увалде можеше да биде спречен, полицијата потфрлила

Вашингтон, 19 јануари 2023 (МИА) - За време на нападот во основното училиште во Увалде, Тексас, кога...

Разрешени државните правобранители во подрачјата на Скопје и Струга

Разрешени државните правобранители во подрачјата на Скопје и Струга

Скопје, 9 јануари 2024 (МИА) - На предлог на Државниот правобранител, о...

Министерство за правда: Уставниот суд прифати уште две иницијативи поднесени од министерот Лога

Министерство за правда: Уставниот суд прифати уште две иницијативи поднесени од министерот Лога

Скопје, 20 декември 2023 Уставниот суд  донесе уште две одлуки за укинување на Правилни...

Постапката за екстрадиција на Палевски може да трае неколку месеци (ДПЛ)

Постапката за екстрадиција на Палевски може да трае неколку месеци (ДПЛ)

Скопје, 13 декември 2023 (МИА) - Постапката за екстрадиција на Љупчо Палевски, првоосомничениот за у...

Јавна дебата за Нацрт-закон за заштитено пријавување и заштита на укажувачи

Јавна дебата за Нацрт-закон за заштитено пријавување и заштита на укажувачи

Скопје, 13 декември 2023 (МИА) - Министерството за правда денеска во Клуб на пратеници во Скопје орг...

Министерство за правда: 40 дена екстрадициски притвор за Љупчо Палевски во Турција

Министерство за правда: 40 дена екстрадициски притвор за Љупчо Палевски во Турција

Скопје, 11 декември 2023 (МИА) - Министерството за правда попладнево соопшти дека на Љупчо Палевски,...

Се очекува во текот на денот да биде испратено барање за екстрадиција на Палевски од Турција

Се очекува во текот на денот да биде испратено барање за екстрадиција на Палевски од Турција

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) – Се очекува во текот на денот да биде подготвено барањето за екстради...

Image

Остани поврзан