• вторник, 18 јуни 2024
Отворање на изложбата „Професори и студенти“ во МКЦ

Отворање на изложбата „Професори и студенти“ во МКЦ

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Во Галерија МКЦ вечер во 19 часот ќе биде...

Втора конференција „Чувари на мудроста“

Втора конференција „Чувари на мудроста“

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) -  Втората конференција „Чувари на мудроста“ - BACK 2 BACK, во орган...

Перформансот „Мачката Елеонора“ во МКЦ

Перформансот „Мачката Елеонора“ во МКЦ

Скопје, 6 јуни 2024 (МИА) - Во МКЦ денеска и утре ќе биде изведен перфо...

Втор фестивал „Стрип трип“ викендов во МКЦ, ќе гостуваат познати стрип-автори од Италија

Втор фестивал „Стрип трип“ викендов во МКЦ, ќе гостуваат познати стрип-автори од Италија

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) –  Второ издание на фестивалот „Стрип тр...

Фестивал на детски мјузикли

Фестивал на детски мјузикли

Скопје, 4 јуни 2024 (МИА) - Со „Приказната за генијалната Матилда“, вечер во кино „Фросина“ почнува...

„Радикално навивање“ вечерва во МКЦ

„Радикално навивање“ вечерва во МКЦ

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во Младинскиот културен центар (МКЦ) вечерва ќе се одржи втората претста...

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) –  Меѓународниот фестивал за литература...

КЦ Интерарт ја претстави Балканската танцова платформа „Moving Balkans“ - развојот на млади кадри и нивно вмрежување главен фокус на проектот

КЦ Интерарт ја претстави Балканската танцова платформа „Moving Balkans“ - развојот на млади кадри и нивно вмрежување главен фокус на проектот

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) – Културниот центар Интерарт денеска во Младинскиот културен центар ја пре...

Проектот „УГД- Чекор кон светот“ во соработка со Танц Фест - Скопје со претстава во МКЦ

Проектот „УГД- Чекор кон светот“ во соработка со Танц Фест - Скопје со претстава во МКЦ

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) - На Универзитетот „Гоце Делчев“ почна второт...

Отворање студентска изложба во Галерија МКЦ

Отворање студентска изложба во Галерија МКЦ

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Изложба на слики и графики од студенти на Фа...

МКЦ-Битола јубилејно, по 10. пат, ќе го одбележи Меѓународниот ден на џезот

МКЦ-Битола јубилејно, по 10. пат, ќе го одбележи Меѓународниот ден на џезот

Скопје, 30 април 2024 (МИА) - Младинскиот културен центар – Битола (офи...

Две нови изведби на перформансот „Мачката Елеонора“ во МКЦ

Две нови изведби на перформансот „Мачката Елеонора“ во МКЦ

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Две нови изведби на перформансот „Мачката Елеонора“ денеска и утре ќе...

Отворање на изложбата „Денис Боувен“ во МКЦ по повод  Светскиот ден на уметноста

Отворање на изложбата „Денис Боувен“ во МКЦ по повод Светскиот ден на уметноста

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - По повод 15 април, Светскиот ден на уметноста, Асоцијацијата за култур...

„Сите за МКЦ“ на трет неделен собир за поддршка на културните храмови

„Сите за МКЦ“ на трет неделен собир за поддршка на културните храмови

Скопје, 14 април 2024 (МИА) - Иницијативата „Сите за МКЦ“ го организира третиот неделен собир овој м...

Фестивал за јапонска култура на 1 јуни во МКЦ

Фестивал за јапонска култура на 1 јуни во МКЦ

Скопје, 21 март 2024 (МИА) - Во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје на 1 јуни ќе се одржи тр...

Image

Остани поврзан