• вторник, 28 мај 2024
Македонците внесуваат 2,4 пати повеќе сол од препорачаното

Македонците внесуваат 2,4 пати повеќе сол од препорачаното

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Во Северна Македонија се внесува 2,4 пати повеќе сол од максималниот пре...

Во март зголемен бројот на заболени со овчи сипаници, регистрирани и случаи на заушки

Во март зголемен бројот на заболени со овчи сипаници, регистрирани и случаи на заушки

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - Во текот на март пријавени сe вкупно 1.431 заболени од акутни заразни...

Нови 46 случаи на голема кашлица од 12 до 18 април, хоспитализирани девет лица

Нови 46 случаи на голема кашлица од 12 до 18 април, хоспитализирани девет лица

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Од 12 до 18 април пријавени се 46 нови случаи на голема кашлица во држ...

За една недела пријавени 72 нови случаи на голема кашлица, девет хоспитализирани деца

За една недела пријавени 72 нови случаи на голема кашлица, девет хоспитализирани деца

Скопје, 25 март 2024 (МИА) - Од 15 до 21 март, пријавени се 72 нови случаи на голема кашлица. Во одн...

ИЈЗ: Се намалува бројот на заболени од грип, досега починале 14 лица

ИЈЗ: Се намалува бројот на заболени од грип, досега починале 14 лица

Скопје, 21 март 2024 (МИА) -  Во државава од 11 до 17 месецов се пријавени 253 случаи на групни...

Нови 427 случаи на грип од 4 до 10 март, најмногу во Кавадарци

Нови 427 случаи на грип од 4 до 10 март, најмногу во Кавадарци

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Во текот на десеттата недела од 2024 година, од 4 до 10 март, во држава...

Намалување на бројот на заболени од грип

Намалување на бројот на заболени од грип

Скопје, 7 март 2024 (МИА) - Од 26 февруари до 3 март во државата се пријавени 641 случај на грип што...

ИЈЗ: Дебелината кај возрасните и децата во Северна Македонија стабилно на високо ниво

ИЈЗ: Дебелината кај возрасните и децата во Северна Македонија стабилно на високо ниво

Скопје, 4 март 2024 (МИА) - Дебелината кај возрасните и децата во Северна Македонија е стабилно на в...

ИЈЗ: За седум дена пријавени 17 нови случаи на голема кашлица

ИЈЗ: За седум дена пријавени 17 нови случаи на голема кашлица

Скопје, 16 февруари 2024 (МИА) -  Во последните седум дена, од 9 до 15 февруари се пријавени 17...

ИЈЗ: Зголемен бројот на заболени од грип

ИЈЗ: Зголемен бројот на заболени од грип

Скопје, 16 јануари 2024 (МИА) - Во текот на првата недела од 2024 година, од 1 до 7 јануари, во земј...

ИЈЗ: Ракот на дојка е најчеста причина за смрт од малигни неоплазми кај жени од 2010 до 2022 година

ИЈЗ: Ракот на дојка е најчеста причина за смрт од малигни неоплазми кај жени од 2010 до 2022 година

Скопје, 11 октомври 2023 (МИА) - Институтот за јавно здравје објави дека во Република Северна Македо...

Со акција на бесплатни прегледи, Институтот за јавно здравје го одбележува Светскиот ден на срцето 

Со акција на бесплатни прегледи, Институтот за јавно здравје го одбележува Светскиот ден на срцето 

Скопје, 30 септември 2023 (МИА) - Со акција за бесплатни прегледи за проверка на шеќер во крвта, хол...

Регистрирани 11 случаи со Ковид-19 и 56 оздравени пациенти

Регистрирани 11 случаи со Ковид-19 и 56 оздравени пациенти

Скопје, 25 октомври 2022 (МИА) - Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 ч...

Регистрирани 70 случаи со Ковид-19 и 60 оздравени пациенти

Регистрирани 70 случаи со Ковид-19 и 60 оздравени пациенти

Скопје, 14 октомври 2022 (МИА) - Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 ч...

Најчести акутни заболувања минатиот месец биле овчи сипаници и ентероколити

Најчести акутни заболувања минатиот месец биле овчи сипаници и ентероколити

Скопје, 18 август 2022 (МИА) - Во текот на претходниот месец во земјава

Image

Остани поврзан