• недела, 14 јули 2024
Убијците на познат холандски новинар осудени на казна затвор до 28 години

Убијците на познат холандски новинар осудени на казна затвор до 28 години

Амстердам, 12 јуни 2024 (МИА) - Холандскиот суд осуди денеска тројца мажи на казна затвор до 28 годи...

Вилдерс објави дека е постигнат договор за коалициска влада во Холандија

Вилдерс објави дека е постигнат договор за коалициска влада во Холандија

Амстердам, 16 мај 2024 (МИА) - Холандскиот политичар Герт Вилдерс синоќа објави дека е постигнат дог...

Амстердам воведува ограничување на брзината од 30 km/h на повеќето градски улици

Амстердам воведува ограничување на брзината од 30 km/h на повеќето градски улици

Амстердам, 8 декември 2023 (МИА) - Амстердам од денеска ќе стане првиот град во Холандија што ќе вов...

КЛМ почна да превезува дел од блокираните патници во Амстердам

КЛМ почна да превезува дел од блокираните патници во Амстердам

Амстердам, 5 јуни 2022 (МИА) - Холандската авиокомпанија КЛМ денеска почна да превезува во Амстердам го...

Во Амстердам еротски комплекс наместо Црвените фенери

Во Амстердам еротски комплекс наместо Црвените фенери

Амстердам, 18 февруари 2020 (МИА) - Амстердам планира изградба на тн....

Писмо бомба експлодира во банка во Амстердам

Писмо бомба експлодира во банка во Амстердам

Амстердам, 13 февруари 2020 (МИА) – Писмо бомба денеска експлодира во канцеларија на ИНГ банката во Амс...

Експлозија во пошта во Амстердам

Експлозија во пошта во Амстердам

Амстердам, 12 февруари 2020 (МИА) - Експлозија одекна во зграда на пошта во Амстердам. Полицијата се со...

Image

Остани поврзан