• понеделник, 20 мај 2024
Бесплатна проекција на филмот „Во огледалото на Маја Дерен“ во МСУ

Бесплатна проекција на филмот „Во огледалото на Маја Дерен“ во МСУ

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Во Музејот на современата уметност вечер ќе...

Проекција на „Луси гангстерката“ во киносалите во повеќе градови низ државата

Проекција на „Луси гангстерката“ во киносалите во повеќе градови низ државата

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Германскиот комичен филм „Луси гангстерката“ во режија на Тил Ендеман, си...

Проекција на „Големата вода и „Црвените булки над ѕидовите“ во Кинотека

Проекција на „Големата вода и „Црвените булки над ѕидовите“ во Кинотека

Скопје, 20 април 2024 (МИА) - Во рамки на концептот на Кинотеката насловен „Разлики кои не обединува...

Со проекција на „Жена-Убиец / Фониса“ во Кинотека завршува Фестивалот на грчки филм

Со проекција на „Жена-Убиец / Фониса“ во Кинотека завршува Фестивалот на грчки филм

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Со проекција на анимираниот краткометражен филм „Поглед од балконот“ на...

Во кино Милениум проекција на „Страста на Доден Буфан“ во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата

Во кино Милениум проекција на „Страста на Доден Буфан“ во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата

Скопје, 1 март 2024 (МИА) – Во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата вечер со почеток од 20...

Проекција на музичко-документарниот филм за Петер Ловшин и Панкрти во Кинотека

Проекција на музичко-документарниот филм за Петер Ловшин и Панкрти во Кинотека

Скопје, 23 февруари 2024 (МИА) - Проекција на музичко-документарниот филм за Петер Ловшин и култната...

Проекција на музичко-документарниот филм за Перо Ловшин

Проекција на музичко-документарниот филм за Перо Ловшин

Скопје, 18 февруари 2024 (МИА) – Долгометражниот музички–документарен филм „Перо Ловшин – Ти можеш“...

Проекција на документарниот филм „The Hip-Brainstorm“ на Алтипармаков во Струмица

Проекција на документарниот филм „The Hip-Brainstorm“ на Алтипармаков во Струмица

Скопје, 30 ноември 2023 (МИА) - Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „К...

Гала филмска вечер со проекција на француско-шпанскиот филм „Ѕверови“

Гала филмска вечер со проекција на француско-шпанскиот филм „Ѕверови“

Скопје, 3 ноември 2023 (МИА) - Францускиот институт во Скопје, Амбасада...

Проекција на единствениот македонски краток филм „Mавера“ вечер на фестивалот „Браќа Манаки“

Проекција на единствениот македонски краток филм „Mавера“ вечер на фестивалот „Браќа Манаки“

Скопје, 28 септември 2023 (МИА) - Македонскиот краток игран филм „Мавера“ е во официјалната селекциј...

Проекција на „Кој тоа таму пее“ во Кинотека

Проекција на „Кој тоа таму пее“ во Кинотека

Скопје, 20 септември 2023 ( МИА) - Култниот филм „Кој тоа таму пее...

Проекција на македонскиот игран филм „Мементо“ во Шибеник

Проекција на македонскиот игран филм „Мементо“ во Шибеник

Скопје, 20 септември 2023 (МИА) - Во мултимедијалната сала на Градската...

Проекција на немиот филм „Калабака: Тајните на непознатата Европа“ во Кинотека

Проекција на немиот филм „Калабака: Тајните на непознатата Европа“ во Кинотека

Скопје, 30 август (МИА) - Со проекција на немиот филм „Калабака: Тајните на непознатата Европа“, од...

Во Белград проекција на реставрираната верзија на првиот македонски игран филм „Фросина“

Во Белград проекција на реставрираната верзија на првиот македонски игран филм „Фросина“

Скопје, 29 мај 2023 (МИА) - Во рамки на манифестацијата Денови на македонската култура во Белград, „...

Проекција на филмот „М“ на Вардан Тозија во рамки на маркетот на Канскиот фестивал

Проекција на филмот „М“ на Вардан Тозија во рамки на маркетот на Канскиот фестивал

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) - Филмот "М" на Вардан Тозија имаше проекција во рамките на маркетот на Ка...

Image

Остани поврзан