• недела, 14 јули 2024
Водата во Дојранско Езеро 30 степени целзиусови, во Преспанското 28,5, а во Охридското 26,5

Водата во Дојранско Езеро 30 степени целзиусови, во Преспанското 28,5, а во Охридското 26,5

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - Температурата на водата во Дојранското Езеро изнесува 30 степени целзиу...

ЦУК: Поплавени подруми и гаража во охридско од поројниот дожд

ЦУК: Поплавени подруми и гаража во охридско од поројниот дожд

Скопје, 19 мај 2024 (МИА) - Поројниот дожд во текот на изминатото деноноќие предизвикал поплавување...

ЦУК: Изминатото деноноќие еден пожар на отворено во Охридско, во Гевгелија пожар на локомотива од воз

ЦУК: Изминатото деноноќие еден пожар на отворено во Охридско, во Гевгелија пожар на локомотива од воз

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Еден пожар на отворено бил евидентиран во последното ден...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Пр...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Скопје, 22 април 2024 (МИА) – За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранс...

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Скопје, 27 март 2024 (МИА) – За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а за еден...

Претрес во Охридско, приведен дилер

Претрес во Охридско, приведен дилер

Скопје, 23 март 2024 (МИА) - Полициски службеници од Одделението за недозволена трговија со дрога и...

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Скопје, 2 ноември 2023 (МИА) – За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоа...

Намален водостојот на Охридското Езеро

Намален водостојот на Охридското Езеро

Скопје, 17 октомври 2023 (МИА) – За еден сантиметар е намален водостојот на Охридското Езеро, а ниво...

Зголемен водостојот на Охридското, а намален на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското, а намален на Дојранското Езеро

Скопје, 26 септември 2023 (МИА) – За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското Езеро во спо...

Намален водостојот на Дојранското и на Охридското Езеро 

Намален водостојот на Дојранското и на Охридското Езеро 

Скопје, 10 август 2023 (МИА) – За два сантиметра е намален водостојот на Дојранското Езеро, а за еде...

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Скопје, 21 март 2023 (МИА) – За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро во споредб...

 „Заедно за чисто Охридско Езеро“ - Од секое купено „Скопско“ се издвојува по еден денар за заштита на нашето природно богатство

 „Заедно за чисто Охридско Езеро“ - Од секое купено „Скопско“ се издвојува по еден денар за заштита на нашето природно богатство

Скопје, 1 март 2023 (МИА) -Во рамки на платформата „Наша гордост, наша одговорност“, Пивара Скопје ј...

Премиерот Ковачевски во посета на охридско-струшкиот регион

Премиерот Ковачевски во посета на охридско-струшкиот регион

Охрид, 19 ноември 2022 (МИА) - Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачев...

Намален водостојот на Охридското Езеро

Намален водостојот на Охридското Езеро

Скопје, 6 мај 2022 (МИА) - За два сантиметра е намален водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на дру...

Image

Остани поврзан