• вторник, 16 јули 2024
Ерупција на вулканот Ибу на оддалечениот индонезиски остров Халмахера

Ерупција на вулканот Ибу на оддалечениот индонезиски остров Халмахера

Џакарта, 19 мај 2024 (МИА) - Вулканот Ибу на оддалечениот индонезиски остров Халмахера еруптираше, и...

Францускиот замок „Мон Сен Мишел“ го издржа тестот на времето

Францускиот замок „Мон Сен Мишел“ го издржа тестот на времето

Париз, 26 март 2024 (МИА) - Познатиот замок „Мон Сен Мишел“ е една од најпосетуваните туристички атр...

Во Атлантскиот Океан се наоѓа најоддалечениот остров од цивилизацијата

Во Атлантскиот Океан се наоѓа најоддалечениот остров од цивилизацијата

Лондон, 10 јануари 2024 (МИА) - Во светов има една мала населба каде што секој се познава со секого,...

Подводна вулканска ерупција создаде нов остров во Јапонија

Подводна вулканска ерупција создаде нов остров во Јапонија

Токио, 9 ноември 2023 (МИА) - Светот доби нов остров, што се издигна јужно од Јапонија, во Тихиот Ок...

Хрватски остров со три куќи и речиси недопрена природа

Хрватски остров со три куќи и речиси недопрена природа

Дубровник, 14 јули 2023 (МИА) - Островот Губеша што се наоѓа во заливот Градина кај хрватскиот остро...

Песочнo земјиште во Дубаи продадено за 32 милиони евра

Песочнo земјиште во Дубаи продадено за 32 милиони евра

Дубаи, 29 мај 2023 (МИА) - На островот Џумеира кај Дубаи, парче песочна земја од 24.500 квадратни ме...

Остров со облик на морско коњче кај Дубаи продаден за 30 милиони евра

Остров со облик на морско коњче кај Дубаи продаден за 30 милиони евра

Дубаи, 26 април 2023 (МИА) - Песокот на островот Џумеира Беј во Дубаи, се чини, се брои во милиони е...

Геологијата и археологијата потврдија, стариот дел на Охрид бил остров, Охридското Езеро пошироко

Геологијата и археологијата потврдија, стариот дел на Охрид бил остров, Охридското Езеро пошироко

Охрид, 25 септември 2022 (МИА) - Стариот дел на Охрид или антички Линхидос бил остров во периодот од до...

Хрватска има свое „Мртво Море“

Хрватска има свое „Мртво Море“

Дубровник, 15 септември 2022 (МИА) -

Јапонскиот „Остров на мачките“

Јапонскиот „Остров на мачките“

Токио, 29 јули 2022 (МИА) - Ташироџима е мал рурален...

Бразилскиот „Змиски Остров“ е едно од најсмртоносните места на Земјата

Бразилскиот „Змиски Остров“ е едно од најсмртоносните места на Земјата

Бразилија, 22 јули 2022 (МИА) - Островот Илха да Кеj...

Дејвид и Викторија Бекам се одмораат на Лопуд, Хрватска

Дејвид и Викторија Бекам се одмораат на Лопуд, Хрватска

Дубровник, 13 јули 2022 (МИА)

Островот Донавинсел - австриската зелена оаза среде Дунав

Островот Донавинсел - австриската зелена оаза среде Дунав

Виена,

Хрватски остров се продава за 700.000 евра

Хрватски остров се продава за 700.000 евра

Сплит,

„Гугл мапс“ забележа „остров“ кој, всушност, не постои

„Гугл мапс“ забележа „остров“ кој, всушност, не постои

Сиднеј,

Image

Остани поврзан