• вторник, 18 јуни 2024
Владата ја одржа 22 седница

Владата ја одржа 22 седница

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа 22 седница, на...

Сејдини за МИА:  Досега не е пристигната ниту една жалба по одлуките на ДИК

Сејдини за МИА: Досега не е пристигната ниту една жалба по одлуките на ДИК

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Управен суд Бурим Сејдини за МИА информира дека досега...

Одлуки од 16. седница на Уставниот суд

Одлуки од 16. седница на Уставниот суд

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - Уставниот суд на 16. седница ги отфрлил иницијативите за поведување пост...

Судски совет го усвои Извештајот за работата за 2023 година

Судски совет го усвои Извештајот за работата за 2023 година

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Судскиот совет на денешната седница го усвои извештајот за работата на...

Нетанјаху до Бербок и Камерон: Израел сам ќе ги носи своите одлуки

Нетанјаху до Бербок и Камерон: Израел сам ќе ги носи своите одлуки

Тел Авив, 17 април 2024 (МИА)  - Израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху денеска изјави дека Изр...

Трипуновски: Николовски предлага на Собранието да не го донесе законот за оризот да биде стратешка култура

Трипуновски: Николовски предлага на Собранието да не го донесе законот за оризот да биде стратешка култура

Скопје, 12 април 2024 Николовски п...

Владата одржа седница, донесени повеќе одлуки

Владата одржа седница, донесени повеќе одлуки

Скопје, 9 април 2024  Владата на Република Северна Македонија, на денешната седница, ја...

Одлуки од 12. седница на Владата

Одлуки од 12. седница на Владата

26 март 2024  Од 12. Владина седница: Реформска агенда за Планот за раст од Европската комисија; Одлука...

Тошковски: Управниот суд поништи уште две незаконски одлуки на Владата

Тошковски: Управниот суд поништи уште две незаконски одлуки на Владата

Скопје, 25 март 2024 (МИА) - Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски соопшти дека Управниот с...

Тошковски: Управниот суд поништи три незаконски одлуки на Владата

Тошковски: Управниот суд поништи три незаконски одлуки на Владата

Скопје, 22 март 2024 (МИА) - Управниот суд донесе пресуди со кои поништи три незаконски одлуки на Вл...

Вучиќ: Вечерва на состанокот носиме важни одлуки за локалните избори и идната власт

Вучиќ: Вечерва на состанокот носиме важни одлуки за локалните избори и идната власт

Белград, 10 март 2024 (МИА) - Претседателот Александар Вучиќ денеска изјави дека вечерва на средба с...

ДИК ги усвои Кодексот и Упатството за набљудување на претседателските и парламентарните избори

ДИК ги усвои Кодексот и Упатството за набљудување на претседателските и парламентарните избори

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница ги усвои Коде...

Владата утврди текст за измени на Законот за прогласување на Старото градско јадро на Охрид за културно наследство од особено значење, именувани нови членови  на Националниот совет за развој 

Владата утврди текст за измени на Законот за прогласување на Старото градско јадро на Охрид за културно наследство од особено значење, именувани нови...

Скопје, 20 февруари 2024 Владата утврди текст на Предлог на закон за изменување и дополнувањ...

Одлуки од четвртата владина седница

Одлуки од четвртата владина седница

Скопје, 14 февруари 2024 Владата на Република Северна Македонија на четвртата седница донесе...

Општина Карпош со поддршка за културно-образовни активности

Општина Карпош со поддршка за културно-образовни активности

13 февруари 2024  Во рамки на...

Image

Остани поврзан