• вторник, 18 јуни 2024
Општина Дебар продолжува со проекти за подобрување на патната инфраструктура

Општина Дебар продолжува со проекти за подобрување на патната инфраструктура

Дебар, 22 април 2024 (МИА) - Општина Дебар продолжува со реализација на проекти во насока на подобру...

Киев: Русија ја нападна Украина со 24 дронови, од кои 17 беа соборени

Киев: Русија ја нападна Украина со 24 дронови, од кои 17 беа соборени

Киев, 8 април 2024 (МИА) – Русија во текот на ноќта ја нападна Украина со 24 дронови, главно насочен...

Русија изврши напади врз Украина со ракети и дронови

Русија изврши напади врз Украина со ракети и дронови

Киев, 31 март 2024 (МИА) – Русија изминатата ноќ лансирала 16 проектили и 11 дронови кон Украина, пр...

Галушченко: Штетата на електро-енергетската инфраструктура ќе достигне милијарди

Галушченко: Штетата на електро-енергетската инфраструктура ќе достигне милијарди

Киев, 25 март 2024 (МИА) – Украинскиот министер за енергетика, Герман Галушченко денеска изјави дека...

Коњановски изврши увид на инфраструктурни проекти во Битола

Коњановски изврши увид на инфраструктурни проекти во Битола

Битола, 20 февруари 2024 (МИА) - Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски, изврши увид на...

Општина Тетово почна да ги обновува улиците околу Стара градинка

Општина Тетово почна да ги обновува улиците околу Стара градинка

Тетово, 18 февруари 2024 (МИА) - Општина Тетово викендов почна со обнова на неколку улици кои гравит...

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ кога ќе дојде на власт до 2026-та година ќе биде завршен автопатот Кичево – Охрид 

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ кога ќе дојде на власт до 2026-та година ќе биде завршен автопатот Кичево – Охрид 

Скопје, 18 февруари 2024 (МИА) – Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на денешната дебата...

Липково ќе продолжи со проекти од инфраструктурата, водоснабдувањето и ќе гради дом на култура

Липково ќе продолжи со проекти од инфраструктурата, водоснабдувањето и ќе гради дом на култура

Куманово, 4 јануари 2024 (МИА) - Општина Липково ќе реализира повеќе инфраструктурни проекти за теко...

Се чисти коритото на реката Осојница кај виничкото село Јакимово

Се чисти коритото на реката Осојница кај виничкото село Јакимово

Виница, 29 декември 2023 (МИА) – Општина Виница почна со чистењето на коритото на реката Осојница во...

Нови инфраструктурни проекти во Општина Ресен

Нови инфраструктурни проекти во Општина Ресен

Ресен, 27 декември 2023 (МИА) - Општина Ресен продолжи со реализација и промоција на нови инфраструк...

Општина Берово доби владина поддршка за реализација на инфраструктурни проекти во градот и населбата Абланица

Општина Берово доби владина поддршка за реализација на инфраструктурни проекти во градот и населбата Абланица

Берово, 15 декември 2023 (МИА) - Со средства од централниот Буџет, ќе се гради  отворен канал з...

Амандманска расправа за буџетот за 2024: Опозицијата бара финансии за обнова на патишта

Амандманска расправа за буџетот за 2024: Опозицијата бара финансии за обнова на патишта

Скопје, 12 декември 2023 (МИА) –   Амандмани од опозицијата за обезбедување финансии од но...

Потпишување договори за изработка на техничка документација за инфраструктурни проекти во општините

Потпишување договори за изработка на техничка документација за инфраструктурни проекти во општините

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) - Десет општини и три центри за развој на планските региони денеска ќе...

Подобра патна инфраструктура, зголемени капацитети на комуналните претпријатија приоритети во Југозападниот плански регион

Подобра патна инфраструктура, зголемени капацитети на комуналните претпријатија приоритети во Југозападниот плански регион

Струга, 10 ноември 2023 (МИА) – Потребите за подобрување на локалната патна инфраструктура, зголемув...

Пенов: Со над шест милиони денари ја подобруваме патната инфраструктура во општина Росоман

Пенов: Со над шест милиони денари ја подобруваме патната инфраструктура во општина Росоман

Скопје, 1 ноември 2023 (МИА) - Со вкупна сума од над шест милиони денари се реализира реконструкција...

Image

Остани поврзан