• недела, 19 мај 2024
Кај Амазон пронајден нов вид џиновски анаконди - најголеми досега

Кај Амазон пронајден нов вид џиновски анаконди - најголеми досега

Лос Анџелес, 23 февруари 2024 (МИА) - Џиновскa анаконда - вид за којшто се смета дека е најголем во...

Животни кои убиваат најмногу луѓе на светско ниво

Животни кои убиваат најмногу луѓе на светско ниво

Скопје, 2 ноември 2023 (МИА) - Комарците убиваат најголем број луѓе во светот секоја година. Следи т...

Бразилскиот „Змиски Остров“ е едно од најсмртоносните места на Земјата

Бразилскиот „Змиски Остров“ е едно од најсмртоносните места на Земјата

Бразилија, 22 јули 2022 (МИА) - Островот Илха да Кеj...

Желките од Галапагос и индонезиските комодо-варани, пред исчезнување

Желките од Галапагос и индонезиските комодо-варани, пред исчезнување

Њујорк, 28 април 2022...

На аеродром во Камерун запленети 80 кобри и поскоци

На аеродром во Камерун запленети 80 кобри и поскоци

Јаунде, 8 декември 2020 (МИА) - Вкупно 80 живи кобри и поскоци затворени во пластични шишиња неодамна с...

Image

Остани поврзан