• среда, 19 јуни 2024
Профитот на американските банки се зголеми за 79,5 отсто во првиот квартал

Профитот на американските банки се зголеми за 79,5 отсто во првиот квартал

Вашингтон, 30 мај 2024 (МИА) - Профитот на американскиот банкарски сектор се зголеми за 79,5 отсто н...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Пр...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Скопје, 22 април 2024 (МИА) – За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранс...

„Хуавеј“ минатата година со двојно поголем профит

„Хуавеј“ минатата година со двојно поголем профит

Пекинг, 29 март 2024 (МИА) - Кинескиот телекомуникациски гигант „Хуавеј“ денеска соопшти за значител...

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Скопје, 27 март 2024 (МИА) – За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а за еден...

Зголемен водостојот на река Брегалница во Делчево

Зголемен водостојот на река Брегалница во Делчево

Делчево, 12 март 2024 (МИА) - Во Делчево зголемен е водостојот на река Брегалница по по обилните врн...

СИПРИ: Увозот на оружје во Европа е двојно зголемен во последните пет години

СИПРИ: Увозот на оружје во Европа е двојно зголемен во последните пет години

Стокхолм, 11 март 2024 (МИА) - Увозот на оружје во Европа е речиси двојно зголемен во последните пет...

Јапонската влада одобри 16 отсто поголем воен буџет

Јапонската влада одобри 16 отсто поголем воен буџет

Токио, 23 декември 2023 (МИА) - Јапонската влада одобри зголемување на воениот буџет за 16 отсто за...

Општина Штип бележи зголемен приход од данокот на имот

Општина Штип бележи зголемен приход од данокот на имот

Штип, 22 декември 2023 (МИА) - Општина Штип на крајот од годината бележи зголемен приход од наплатат...

НАТО за 12 отсто го зголемува воениот буџет за 2024 година

НАТО за 12 отсто го зголемува воениот буџет за 2024 година

Брисел, 13 декември 2023 (МИА) - НАТО денеска соопшти дека го зголемил воениот буџет за 2024 година...

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Скопје, 2 ноември 2023 (МИА) – За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоа...

Зголемен водостојот на Дојранското Езеро и на Треска

Зголемен водостојот на Дојранското Езеро и на Треска

Скопје, 13 јуни 2023 (МИА) – За два сантиметра е зголемен водостојот на Дојранското Езеро, додека ни...

Зголемени водостоите на природните езера

Зголемени водостоите на природните езера

Скопје, 14 мај 2023 (МИА) – За по два сантиметри е зголемен водостојот на Дојранското и на Преспанск...

Зголемено нивото на реките Вардар и Пчиња

Зголемено нивото на реките Вардар и Пчиња

Скопје, 19 април 2023 (МИА) - Зголемено ниво на реките во однос на просекот за април се бележи денес...

Зголемен водостојот на Дојранското и на Преспанското Езеро

Зголемен водостојот на Дојранското и на Преспанското Езеро

Скопје, 4 април 2023 (МИА) – За два сантиметра е зголемен водостојот на Дојранското, а за еден на Пр...

Image

Остани поврзан