• четврток, 30 мај 2024
Комисиска расправа по Предлог-законот за нефер трговски практики

Комисиска расправа по Предлог-законот за нефер трговски практики

Скопје, 5 март 2024 (МИА) – Предлог-законот за забрана на нефер трговски практики во синџирот на сна...

Бектеши ќе учествува на деветтиот „FMCG SUMMIT“

Бектеши ќе учествува на деветтиот „FMCG SUMMIT“

Скопје, 26 октомври 2023 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествува и ќе с...

Министерството за економија додели признанија за учесниците во туристичко-угостителскиот процес за 2023 година

Министерството за економија додели признанија за учесниците во туристичко-угостителскиот процес за 2023 година

Скопје, 27 септември 2023 (МИА) - По повод Светскиот ден на туризмот, Министерството за економија де...

Тренд на зголемување на бројот на туристи во земјава, очекувањата се да се надмине 2019 година

Тренд на зголемување на бројот на туристи во земјава, очекувањата се да се надмине 2019 година

Скопје, 27 септември 2023 (МИА) - Годинава се бележи зголемен број на туристи, особено на стран...

Производите што ќе поевтинат ќе бидат означени со гарантирана цена во маркетите

Производите што ќе поевтинат ќе бидат означени со гарантирана цена во маркетите

Скопје, 18 септември 2023 (МИА) – Во маркетите ќе бидат означени цените...

ДПИ со зголемено присуство на терен, ќе затвора објекти ако не се почитуваат одлуките за пониски цени

ДПИ со зголемено присуство на терен, ќе затвора објекти ако не се почитуваат одлуките за пониски цени

Скопје, 14 септември 2023 (МИА) - Државниот пазарен ин...

Бектеши со јавна покана до Мицкоски да ја посетат компанијата на Шкумбин Ахмети во Кичево

Бектеши со јавна покана до Мицкоски да ја посетат компанијата на Шкумбин Ахмети во Кичево

Скопје, 5 јули 2023 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска упати јавна покана до пр...

Бектеши: Не е доставено барање за забрана за увоз на пченица,  доколку пристигне ќе биде разгледано

Бектеши: Не е доставено барање за забрана за увоз на пченица, доколку пристигне ќе биде разгледано

Скопје, 26 април 2023 (МИА) - Министерот за економија, Крешник Бектеши вели дека досега до Министерс...

На Кванташки вчера биле одземени над 15 тони овошје и зеленчук, пријави и казни за прекршителите (ДПЛ)

На Кванташки вчера биле одземени над 15 тони овошје и зеленчук, пријави и казни за прекршителите (ДПЛ)

Скопје, 26 април 2023 (МИА) - Во вчерашната акција на Кванташки пазар инспекторите на Државниот паза...

Бектеши: Ќе предложиме замрзнување на цените на зеленчукот и овошјето

Бектеши: Ќе предложиме замрзнување на цените на зеленчукот и овошјето

Тетово, 1 април 2023 (МИА) – Министерството за економијата напра...

Министерство за економија предлага укинување на субвенционираната струја за прехранбената индустрија

Министерство за економија предлага укинување на субвенционираната струја за прехранбената индустрија

Бектеши: Со Албанија ќе реализираме заеднички проекти за изградба на инфраструктура за снабдување со гас и инвестиции во обновливи извори на енергија

Бектеши: Со Албанија ќе реализираме заеднички проекти за изградба на инфраструктура за снабдување со гас и инвестиции во обновливи извори на енергија

Скопје, 14 ноември 2022  Министерот за економија Крешник Бектеши во рамки на Втората меѓувладина седни...

Бектеши на неформален состанок на Советот за енергетика на ЕУ во Прага

Бектеши на неформален состанок на Советот за енергетика на ЕУ во Прага

Скопје, 11 октомври 2022 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска и утре ќе биде во посе...

Министерството за економија ги додели Наградите за најдобрите општествено одговорни практики на македонските претпријатија во 2021 година

Министерството за економија ги додели Наградите за најдобрите општествено одговорни практики на македонските претпријатија во 2021 година

Скопје, 26 мај 2022 (МИА) - Министерството за економија денеска по 13-ти пат ги додели Наградите за нај...

Бектеши: Со реализација на големи инвестиции во обновливи извори на енергија ги зголемуваме домашните капацитети и во услови на криза

Бектеши: Со реализација на големи инвестиции во обновливи извори на енергија ги зголемуваме домашните капацитети и во услови на криза

Скопје, 10 мај 2022 (МИА) - Северна Македонија има преземено низа мерки за справување со енергетската к...

Image

Остани поврзан