• недела, 14 јули 2024
Лога: Поддршка за денешната активност во Собранието по повод годишнината од Сребреница

Лога: Поддршка за денешната активност во Собранието по повод годишнината од Сребреница

Скопје, 12 јули 2024 Полемиките околу верската симболика во јавните простори и државните инс...

Реакција на Кренар Лога на изјавата на Максим Димитриевски

Реакција на Кренар Лога на изјавата на Максим Димитриевски

Скопје, 2 јули 2024 Никој не може да им го забрани на албанските граѓани на Северна Македонија користењето на...

Лога изрази загриженост пред меѓународниот фактор за можноста за распуштање на Судскиот совет и Советот на јавни обвинители, ВМРО-ДПМНЕ со одговор дека е време за одговорност

Лога изрази загриженост пред меѓународниот фактор за можноста за распуштање на Судскиот совет и Советот на јавни обвинители, ВМРО-ДПМНЕ со одговор дек...

Скопје, 4 јуни 2024 (МИА) – Министерот за правда Кренар Лога испратил п...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на фејсбук објавата на Кренар Лога

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на фејсбук објавата на Кренар Лога

Скопје, 29 мај 2024 Кога Кренар Лога ќе сака да глуми заштитник на наводната независност на...

Лога: Искуствата од Саудиска Арабија ќе придонесат за целосна дигитализација на правосудство во нашата земја

Лога: Искуствата од Саудиска Арабија ќе придонесат за целосна дигитализација на правосудство во нашата земја

Скопје, 9 март 2024 (МИА) - Споделените искуства со колегите од Кралството на Саудиска Арабија ќе пр...

Формиран новиот состав за Советот на ИКТ во правосудството 

Формиран новиот состав за Советот на ИКТ во правосудството 

Скопје, 25 јануари 2024 (МИА) - Министерот за правда, Кренар Лога во текот на вчерашниот ден донел о...

Лога: Процесот на реформи во правосудството е ултраинклузивен

Лога: Процесот на реформи во правосудството е ултраинклузивен

Скопје, 28 декември 2023 (МИА) – Процесот на реформи во правосудството, според министерот за правда...

Пет приоритетни области вклучени во Развојната секторска стратегија за правосудството 2024-2028

Пет приоритетни области вклучени во Развојната секторска стратегија за правосудството 2024-2028

Скопје, 28 декември 2023 (МИA) - Судството и јавното обвинителство, кап...

Лога: Процесот на екстрадиција на Палевски е во тек и сѐ е како што треба

Лога: Процесот на екстрадиција на Палевски е во тек и сѐ е како што треба

Скопје, 19 декември 2023 (МИА) - По сите барања постапуваме веднаш и е одговорено. Процесот на екстр...

Лога за екстрадицијата на Палевски: Верувам дека сите наши барања ќе бидат преземени во натамошната постапка во Турција

Лога за екстрадицијата на Палевски: Верувам дека сите наши барања ќе бидат преземени во натамошната постапка во Турција

Скопје, 9 декември 2023 (МИА) – Министерот за правда Кренар Лога се над...

Лога се сретна со новиот амбасадор на Австрија, Памер

Лога се сретна со новиот амбасадор на Австрија, Памер

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Министерот за правда, Кренар Лога, денеска оствари средба со новиот...

Форумот за образовни промени предлага ветинг во високото образование како решение против корупцијата

Форумот за образовни промени предлага ветинг во високото образование како решение против корупцијата

Скопје, 7 декемри 2023 (МИА) - Воведување на процесот на ветинг на сите лица кои имаат раководни поз...

Лога: Денеска ќе биде пуштено барањето за екстрадација на Љупчо Палевски

Лога: Денеска ќе биде пуштено барањето за екстрадација на Љупчо Палевски

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) – Барањето за екстрадација на Љупчо Палевски – Палчо ќе биде пуштено д...

Министерот за правда го потпиша барањето за екстрадиција на Љупчо Палевски

Министерот за правда го потпиша барањето за екстрадиција на Љупчо Палевски

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) - Министерот за правда, Кренар Лога, го потпиша барањето за екстрадици...

Лога: Одговорност и максимални казни за сторителите

Лога: Одговорност и максимални казни за сторителите

Скопје, 4 декември 2023 (МИА) - Министерот за правда Кренар Лога вечерв...

Image

Остани поврзан