• среда, 19 јуни 2024
Клисаровска: Дневната болница не е затворена, точно е дека пациенти на Онкологија чекаат со часови бидејќи немаме доволно персонал

Клисаровска: Дневната болница не е затворена, точно е дека пациенти на Онкологија чекаат со часови бидејќи немаме доволно персонал

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Дневната болница на Клиниката за онкологија не е затворена, информацијат...

Скандалот „Онкологија“ го рашири вирусот на недоверба во здравството

Скандалот „Онкологија“ го рашири вирусот на недоверба во здравството

Скопје, 5 јануари 2024 (МИА) - Кога е здравството во прашање, се чини д...

Мизрахи: Имаме сублимат дека од страна на Клиниката за онкологија прекршени се 37 закони и 31 законска одредба

Мизрахи: Имаме сублимат дека од страна на Клиниката за онкологија прекршени се 37 закони и 31 законска одредба

Скопје, 27 ноември 2023 (МИА) - Претседателката на собраниската Анкетна Комисија за онкологија Рашел...

Продолжува седницата на Анкетната комисија за случајот Онкологија со разгледување на документацијата

Продолжува седницата на Анкетната комисија за случајот Онкологија со разгледување на документацијата

Скопје, 14 ноември 2023 (МИА) - Собраниската Анкетна комисија за случувањата на Клиниката за онколог...

Продолжува седницата на Анкетната комисија за случајот Онкологија

Продолжува седницата на Анкетната комисија за случајот Онкологија

Скопје, 14 ноември 2023 (МИА) - Собраниската Анкетна комисија за случувањата на Клиниката за онколог...

Продолжува седницата на собраниската Анкетна комисија за скандалот на Онкологија

Продолжува седницата на собраниската Анкетна комисија за скандалот на Онкологија

Скопје, 3 ноември 2023 (МИА) -  Анкетната комисија што ја формираш...

Заменик-директорот на „МАЛМЕД“ одговара на прашања на собраниската Анкетна комисија за скандалот на Онкологија

Заменик-директорот на „МАЛМЕД“ одговара на прашања на собраниската Анкетна комисија за скандалот на Онкологија

Скопје, 27 октомври 2023 (МИА) - На собраниската Анкетна комисија за ск...

Анкетната комисија за случајот Онкологија ќе сослушува сведоци и експерти

Анкетната комисија за случајот Онкологија ќе сослушува сведоци и експерти

Скопје, 27 октомври 2023 (МИА) - Анкетната комисија што ја формираше Со...

Заврши денешната седница на собраниската Анкетна комисија за случајот со Онкологија

Заврши денешната седница на собраниската Анкетна комисија за случајот со Онкологија

Скопје, 18 октомври 2023 (МИА) - Вечерашната седница на собраниската Анкетна комисија за случајот со...

Директори на ФЗО и директор на сектор за контрола одговараа пред анкетната комисија за Онкологија

Директори на ФЗО и директор на сектор за контрола одговараа пред анкетната комисија за Онкологија

Скопје, 18 октомври 2023 (МИА) - Генерални директори на Фондот за здравствено осигурување и директор...

Сугарев: Од 2008 година до денес, во 90 отсто од ЈЗУ-та има ненаменско трошење

Сугарев: Од 2008 година до денес, во 90 отсто од ЈЗУ-та има ненаменско трошење

Скопје, 18 октомври 2023 (МИА) - Од 2008 година до денес и во периодот кога бев директор, јас гледам...

Рамадани: Во 2019 во редовна контрола констатирана е една погрешно кодирана процедура

Рамадани: Во 2019 во редовна контрола констатирана е една погрешно кодирана процедура

Скопје, 18 октомври 2023 (МИА) - ФЗОМ носи буџет за секоја институција и при донесување на буџетот с...

Филипче не знаел дека во 2020 година на Онкологија медицинска сестра крадела цитостатици

Филипче не знаел дека во 2020 година на Онкологија медицинска сестра крадела цитостатици

Скопје, 17 октомври 2023 (МИА) - Поранешниот министер за здравство Венко Филипче на денешната седниц...

Ацевски: И во други клиники низ државата има медицинска опрема која е набавена, а не се употребува 

Ацевски: И во други клиники низ државата има медицинска опрема која е набавена, а не се употребува 

Скопје, 16 октомври 2023 (МИА) - Во однос на прашањето дали имаме медицинска опрема која што е набав...

Јовески: Обвинителството ќе ги вложи и последните напори да го расчисти случајот со Клиниката за онкологија

Јовески: Обвинителството ќе ги вложи и последните напори да го расчисти случајот со Клиниката за онкологија

Скопје, 13 октомври 2023 (МИА) - Продолжи и денеска расправата на собраниската Комисија за финансира...

Image

Остани поврзан