• недела, 14 јули 2024
Претседателот на ЗЕЛС Ѓорѓиевски се сретна со новиот министер за локална самоуправа Перински

Претседателот на ЗЕЛС Ѓорѓиевски се сретна со новиот министер за локална самоуправа Перински

Скопје, 27 јуни 2024  Претседателот на ЗЕЛС, Орце Ѓорѓиевс...

Седница на Генералното собрание на ЗЕЛС, ќе се обрати и мандатарот за формирање нова влада, Мицкоски

Седница на Генералното собрание на ЗЕЛС, ќе се обрати и мандатарот за формирање нова влада, Мицкоски

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Северна Ма...

Во Прилеп се одржаа работилница и обука на службите за односи со јавност во Пелагонискиот регион

Во Прилеп се одржаа работилница и обука на службите за односи со јавност во Пелагонискиот регион

Прилеп, 7 јуни 2024 (МИА) - „Јавноста на општинската работа“ е насловот...

Средба Ѓорѓиевски - Гeрасимовски: За модерни општини и град Скопје e клучен безусловен рамномерен регионален развој

Средба Ѓорѓиевски - Гeрасимовски: За модерни општини и град Скопје e клучен безусловен рамномерен регионален развој

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - За модерни општини и град Скопје клучен е рамномерен регионален развој и...

​Ѓорѓиевски: Унапредување на зелената инфраструктура за одржливи општини и град

​Ѓорѓиевски: Унапредување на зелената инфраструктура за одржливи општини и град

Скопје, 16 мај 2024 ​Претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на Општина Кисела Вода, Орце Ѓор...

Ѓорѓиевски-Ганиу: Заеднички ќе изнајдеме решенија за општинските и градските проблеми

Ѓорѓиевски-Ганиу: Заеднички ќе изнајдеме решенија за општинските и градските проблеми

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Заедницата на единиците на...

Претседателот на ЗЕЛС оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел

Претседателот на ЗЕЛС оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) – Претседателот на ЗЕЛС, Орце Ѓорѓиевски, со средба со градоначалникот на...

Средба на претседателите на ЗЕЛС и ДИК, Ѓорѓиевски и Даштевски

Средба на претседателите на ЗЕЛС и ДИК, Ѓорѓиевски и Даштевски

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Претседателот на ЗЕЛС, Орце Ѓорѓиевски имаше средба со претседателот на...

ЗЕЛС го осудува вооружениот напад кон градоначалникот на Општина Арачиново

ЗЕЛС го осудува вооружениот напад кон градоначалникот на Општина Арачиново

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Северна Ма...

Ѓорѓиевски: Владата спроведува партиски реваншизам кон општините во минатите две години 

Ѓорѓиевски: Владата спроведува партиски реваншизам кон општините во минатите две години 

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) - Нема општина со проблем во плаќањето ел...

Годишна конференција за децентрализација и локално управување (во живо)

Годишна конференција за децентрализација и локално управување (во живо)

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) – Годишна конференција за децентрализација и локално управување, во ор...

Седница на Генералното собрание на ЗЕЛС, во фокусот меморандумот за соработка со Владата и блок дотациите за основното образование.

Седница на Генералното собрание на ЗЕЛС, во фокусот меморандумот за соработка со Владата и блок дотациите за основното образование.

Скопје, 4 декември 2023 (МИА) - Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) денеска ја од...

Прес-конференција на Заедничкиот консултативен комитет МК-ЕУ

Прес-конференција на Заедничкиот консултативен комитет МК-ЕУ

Скопје, 7 ноември 2023 (МИА) – Прес-конференција по 22-от состанок на Заедничкиот консултативен коми...

Ѓорѓиевски: Апелирам за отворање на ново поглавје за напредокот на децентрализацијата, во процесот на преговорите со Европската Унија

Ѓорѓиевски: Апелирам за отворање на ново поглавје за напредокот на децентрализацијата, во процесот на преговорите со Европската Унија

Скопје, 7 ноември 2023 (МИА) - Апелирам до делегатите од Комитетот на регионите за силна поддршка и...

ЗЕЛС домаќин на 22. состанок на Заедничкиот консултативен комитет МК-ЕУ

ЗЕЛС домаќин на 22. состанок на Заедничкиот консултативен комитет МК-ЕУ

Скопје, 7 ноември 2023 (МИА) - Заедницата на единиците на локалната сам...

Image

Остани поврзан