• вторник, 18 јуни 2024
Запленети 22 часовници вредни 272 илјади денари

Запленети 22 часовници вредни 272 илјади денари

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) -  Царинските службеници на Меѓународниот аеродром Скопје при контрол...

Богоев: Денот на Царината одбележан со високи резултати во приходите, сузбивање криминал и реформски процеси

Богоев: Денот на Царината одбележан со високи резултати во приходите, сузбивање криминал и реформски процеси

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Приходите на Царината во 2023 година растат по секој основ, бројот на...

Околу 100 единици крв обезбедени од царински службеници за Денот на Царината

Околу 100 единици крв обезбедени од царински службеници за Денот на Царината

Скопје, 15 април 2024 Околу 100 единици крв беа донирани од страна на царинските службеници...

Засадени околу 320 дрвца на граничните премини

Засадени околу 320 дрвца на граничните премини

Скопје, 13 април 2024 (МИА) - Во пресрет на Денот на Царината - 14 Aпри...

Царинската управа поднесе кривични пријави против фирмата увозник и цариникот за случајот со мобилните телефони

Царинската управа поднесе кривични пријави против фирмата увозник и цариникот за случајот со мобилните телефони

Скопје, 22 март 2024 (МИА) -  Секторот за контрола и истраги при Царинската управа поднесе крив...

Царинската управа со демант на соопштение од политичката партија ВМРО - ДПМНЕ

Царинската управа со демант на соопштение од политичката партија ВМРО - ДПМНЕ

Скопје, 14 март 2024 Царинска управа ги демантира наводите во партиското соопштение од полит...

На патот Петровец – Скопје пломбирано и привремено задржано возило со 1.2 тони стока

На патот Петровец – Скопје пломбирано и привремено задржано возило со 1.2 тони стока

Скопје, 12 март 2024 (МИА) - На патниот правец Петровец – Скопје попладнево од страна на СВР Скопје...

Синдикалната организација при царинската управа - УПОЗ донираше опрема на Детската клиника во Скопје

Синдикалната организација при царинската управа - УПОЗ донираше опрема на Детската клиника во Скопје

Скопје, 7 март 2024  Синдикалната организација при Царинската управа - УПОЗ заедно со Г...

Царинска управа: Спречен шверц на стоматолошка опрема, цигари, икони и поголема количина шафран и маџун

Царинска управа: Спречен шверц на стоматолошка опрема, цигари, икони и поголема количина шафран и маџун

Скопје, 17 февруари 2024 (МИА) - Спречени се обиди за криумчарење на ик...

Богоев: Олеснување на трговијата e наш клучен приоритет, извоз на 53 милиони литри вино минатата година

Богоев: Олеснување на трговијата e наш клучен приоритет, извоз на 53 милиони литри вино минатата година

Скопје, 14 февруари 2024 (МИА) - Во 2023 година имало извоз на 53 милиони литри вино од државата. Ви...

Спречен шверц на 4,4 тони месо од дивеч ризичен по здравјето на граѓаните

Спречен шверц на 4,4 тони месо од дивеч ризичен по здравјето на граѓаните

Скопје, 13 февруари 2024 (МИА) - Мобилен тим на Секторот на контрола и истраги спречи шверц на 4,4 т...

Спречен обид за шверц на 115 парчиња опрема за скијање на ГП Табановце

Спречен обид за шверц на 115 парчиња опрема за скијање на ГП Табановце

Скопје, 12 февруари 2024 (МИА) - На влез на граничниот премин Табановце минатата недела е спречен об...

Царинска управа: 1,3 килограми сребрен накит запленет на ГП Богородица

Царинска управа: 1,3 килограми сребрен накит запленет на ГП Богородица

Скопје, 10 февруари 2024 (МИА) - На влез на ГП Богородица царински службеници запленија 1,3...

Богоев: Царината ефикасен сервис на македонското стопанство

Богоев: Царината ефикасен сервис на македонското стопанство

Скопје, 2 февруари 2024 (МИА) - Одобренија за царинско складирање, увоз...

Од денеска камионите со стока кои увезуваат или извезуваат во Србија се мерат само еднаш 

Од денеска камионите со стока кои увезуваат или извезуваат во Србија се мерат само еднаш 

Скопје, 1 февруари 2024 (МИА) - Од денеска македонските компании кои увезуваат, извезуваат или транз...

Image

Остани поврзан