• четврток, 30 мај 2024
Трипуновски:  Постигнат договор за минимална откупна цена на црвениот и розевиот домат

Трипуновски: Постигнат договор за минимална откупна цена на црвениот и розевиот домат

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Дополнителниот заменик министер за земјоделство шумарство и водостопанст...

Трипуновски: Извршивме порибување на рекреативната зона акумулацијата Градче со подмладок на крап

Трипуновски: Извршивме порибување на рекреативната зона акумулацијата Градче со подмладок на крап

Скопје, 27 април 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопа...

Трипуновски: Јаболкото во Ресен ќе остане неоткупено заради големиот увоз на странско јаболко во Македонија

Трипуновски: Јаболкото во Ресен ќе остане неоткупено заради големиот увоз на странско јаболко во Македонија

Скопје, 19 април 2024  Дополнителниот заменик министер за...

Трипуновски: Системите за наводнување се руинирани и неисчистени, водата и годинава ќе биде проблем за оризопроизводителите

Трипуновски: Системите за наводнување се руинирани и неисчистени, водата и годинава ќе биде проблем за оризопроизводителите

Скопје, 16 април 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопа...

Трипуновски: Зелката ќе остане неоткупена заради лошите политики на СДСМ

Трипуновски: Зелката ќе остане неоткупена заради лошите политики на СДСМ

Скопје, 15 април 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостоп...

Трипуновски: СДС го уништи АД Водостопанство, а со тоа и оризопроизводството во Македонија

Трипуновски: СДС го уништи АД Водостопанство, а со тоа и оризопроизводството во Македонија

Скопје, 13 април 2024  На самиот старт сме на новата сезона за наводнување на земјоделс...

Трипуновски: Николовски предлага на Собранието да не го донесе законот за оризот да биде стратешка култура

Трипуновски: Николовски предлага на Собранието да не го донесе законот за оризот да биде стратешка култура

Скопје, 12 април 2024 Николовски п...

Трипуновски:  Пет години не е извршено порибување со Охридска пастрмка што го загрозува рибниот фонд

Трипуновски:  Пет години не е извршено порибување со Охридска пастрмка што го загрозува рибниот фонд

Скопје, 12 април 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопа...

Трипуновски: Не е откупен голем дел од произведената зелка, да се договори цена прифатлива за земјоделците

Трипуновски: Не е откупен голем дел од произведената зелка, да се договори цена прифатлива за земјоделците

10 април 2024  Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанс...

Трипуновски: Сточарството изумира како земјоделска гранка заради катастрофалните политики на СДСМ

Трипуновски: Сточарството изумира како земјоделска гранка заради катастрофалните политики на СДСМ

Скопје, 8 април 2024 - Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водосто...

Трипуновски: Со СДС на власт имаме 16.5 милиони килограми помалку извезено јаболко и 7.6 милиони евра помал годишен девизен прилив

Трипуновски: Со СДС на власт имаме 16.5 милиони килограми помалку извезено јаболко и 7.6 милиони евра помал годишен девизен прилив

Скопје, 2 април 2024  Дополни...

Трипуновски: Наш приоритет ќе биде обезбедувањето доволни количини вода за наводнување на земјоделските површини

Трипуновски: Наш приоритет ќе биде обезбедувањето доволни количини вода за наводнување на земјоделските површини

Кочани, 27 март 2024 (МИА) – Обезбедувањето доволни количини вода за потребите на земјоделското прои...

Трипуновски: Доаѓаат подобри времиња за земјоделците

Трипуновски: Доаѓаат подобри времиња за земјоделците

Скопје, 22 март 2024   Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарст...

Трипуновски: 8,2 милиони евра помал девизен прилив и 3,9 милиони литри помалку извезено вино во 2023 година

Трипуновски: 8,2 милиони евра помал девизен прилив и 3,9 милиони литри помалку извезено вино во 2023 година

Скопје, 22 март 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопан...

Трипуновски: Николовски повторно лаже, донел и потпишал решение за престанок на важност на договорот!

Трипуновски: Николовски повторно лаже, донел и потпишал решение за престанок на важност на договорот!

Скопје, 14 март 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопан...

Image

Остани поврзан