• недела, 19 мај 2024
Отворен конкурсот за ЕУ наградите за истражувачко новинарство 2024

Отворен конкурсот за ЕУ наградите за истражувачко новинарство 2024

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) - Отворен е конкурсот за „Наградата од Европс...

Изјави на ССНМ за крводарителската акција организирана во пресрет на  Светскиот ден на слободата на медиумите (во живо)

Изјави на ССНМ за крводарителската акција организирана во пресрет на Светскиот ден на слободата на медиумите (во живо)

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Изјави на претседателот на ССНМ Павле Беловски, извршниот директор на ЗНМ...

Крводарителска акција на ССНМ по повод Светскиот ден на слободата на медиумите

Крводарителска акција на ССНМ по повод Светскиот ден на слободата на медиумите

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска ор...

ЗНМ и ССНМ: ОЈО да ја отфрли неоснованата кривична пријава на МВР кон новинарот Салиу

ЗНМ и ССНМ: ОЈО да ја отфрли неоснованата кривична пријава на МВР кон новинарот Салиу

Скопје, 12 април 2024 Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат...

МАН со реакција на соопштението на ЗНМ и ССНМ за случајот со Фуркан Салиу

МАН со реакција на соопштението на ЗНМ и ССНМ за случајот со Фуркан Салиу

Скопје, 8 април 2024 Македонската асоцијација на новинари (МАН) е непријатно изненадена од с...

ЗНМ и ССНМ со претставка до МВР за апсењето на новинарот Фуркан Салиу

ЗНМ и ССНМ со претставка до МВР за апсењето на новинарот Фуркан Салиу

Скопје, 8 април 2024 Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат н...

ССНМ за нападот врз новинарите во Кичево

ССНМ за нападот врз новинарите во Кичево

Скопје, 21 март 2024 Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници со огорченост ј...

ССНМ предупредува на внимателност во јавните настапи на политичарите

ССНМ предупредува на внимателност во јавните настапи на политичарите

Скопје, 20 февруари 2024  Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ...

ССНМ очекува институционална акција за нападите врз Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис

ССНМ очекува институционална акција за нападите врз Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис

 Скопје, 16 февруари 2024 Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници с...

ССНМ: МПЦ-ОА да не создава паралелен судски систем за новинарите

ССНМ: МПЦ-ОА да не создава паралелен судски систем за новинарите

Скопје, 26 јануари 2024 Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ги толкува...

Истражување: Над половина медиумски работници имаат потпросечни плати, во онлајн-медиумите секој трет е пријавен со полно работно време

Истражување: Над половина медиумски работници имаат потпросечни плати, во онлајн-медиумите секој трет е пријавен со полно работно време

Скопје, 24 јануари 2024 (МИА) – Истражување на Самостојниот синдикат на...

ЗНМ и ССНМ: Новинар и снимател од Алсат спречени да ја работат својата работа

ЗНМ и ССНМ: Новинар и снимател од Алсат спречени да ја работат својата работа

Скопје, 24 јануари 2024 Утринава пристигна пријава до ЗНМ од страна новинарска екипа на теле...

ЗНМ и ССНМ организираат протест пред Граѓанскиот суд

ЗНМ и ССНМ организираат протест пред Граѓанскиот суд

Скопје, 17 ноември 2023 (МИА) - Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат...

ССНМ: Пресудата против ИРЛ е загрозување на слободата на изразување, судот не смее да кажува кој е новинар

ССНМ: Пресудата против ИРЛ е загрозување на слободата на изразување, судот не смее да кажува кој е новинар

Скопје, 11 ноември 2023 Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници смета дека о...

Реакција на ЗНМ, ССНМ и СЕММ за вчерашните случувања во „Само Вистина“ на ТВ Канал 5

Реакција на ЗНМ, ССНМ и СЕММ за вчерашните случувања во „Само Вистина“ на ТВ Канал 5

Скопје, 2 ноември 2023 (МИА) - Здружението на новинарите на Македонија...

Image

Остани поврзан