• среда, 22 мај 2024
Владата ја одржа 22 седница

Владата ја одржа 22 седница

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа 22 седница, на...

ДИК ги соопшти освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

ДИК ги соопшти освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска ги...

Прегласување и разрешени избирачките одбори во избирачките места 1470/1, 1470, 1194, 1202, 1844, 1272 и 2101

Прегласување и разрешени избирачките одбори во избирачките места 1470/1, 1470, 1194, 1202, 1844, 1272 и 2101

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска, на 105. седница, едногласно го...

ДИК ги соопштува освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

ДИК ги соопштува освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија денеска, на 105. седница која е во тек, ги об...

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) ќе одржи седница.

ДИК најави седница за 14 часот

ДИК најави седница за 14 часот

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) соопшти дека попладнево ќе одржи седниц...

Гостивар: Локалниот економско социјален совет понуди решенија за сообраќајниот метеж

Гостивар: Локалниот економско социјален совет понуди решенија за сообраќајниот метеж

Гостивар, 16 мај 2024 (МИА) - Поретко користење на моторните возила, воведување на јавен превоз, изг...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Седница на Судски совет. Фото: МИА архива...

Пред Уставниот суд оспорените одредби на законите за платите на судиите и на членовите на Судскиот совет

Пред Уставниот суд оспорените одредби на законите за платите на судиите и на членовите на Судскиот совет

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Оспорените одредби на Законот за платите на...

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) - Седница на Државната изборна комисија на која ќе се разгледува и одлучув...

Гордана Сиљановска Давкова и официјално претседател на државата, ДИК објави конечност на изборните резултати

Гордана Сиљановска Давкова и официјално претседател на државата, ДИК објави конечност на изборните резултати

Скопје, 11 мај 2024 (МИА) – За Претседател на Република Северна Македонија е избрана Гордана Сиљанов...

Редовната седница на Советот за безбедност на ОН за ситуацијата во БИХ ќе се одржи на 15 мај

Редовната седница на Советот за безбедност на ОН за ситуацијата во БИХ ќе се одржи на 15 мај

Њујорк, 2 мај 2024 (МИА) - Редовната седница на Советот за безбедност на Обединетите нации за ситуац...

Уставниот суд  ќе ја одржи 15. седница

Уставниот суд  ќе ја одржи 15. седница

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Уставниот суд  денеска ќе ја одржи 15. седница, на чиј дневен ред се...

ДИК не го прифати приговорот за гласањето во Липково

ДИК не го прифати приговорот за гласањето во Липково

Скопје, 29 април 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница одлучи да не го пр...

Судскиот совет го одложи утврдувањето на кандидатски листи за избор на двајца членови на Советот

Судскиот совет го одложи утврдувањето на кандидатски листи за избор на двајца членови на Советот

Скопје, 29 април 2024 (МИА) – Судскиот совет на денешната седница ја одложи точката за утврдување на...

Image

Остани поврзан