• четврток, 30 мај 2024
Промоција на донации – лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски во Музејот на македонската борба

Промоција на донации – лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски во Музејот на македонската борба

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Донации на лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски ќе бидат...

„Претрес на дом и други простории“ - нова книга од областа на безбедноста од Тони Ангелески

„Претрес на дом и други простории“ - нова книга од областа на безбедноста од Тони Ангелески

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Во амфитеатарот на Факултетот за безбедност - Скопје, се одржа промоција...

Промоција на книгата „Социолингвистика“ од Александра Ѓуркова

Промоција на книгата „Социолингвистика“ од Александра Ѓуркова

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Во изложбениот салон „Империјал 2“ на Културно-информативниот центар на...

Промоција на книгата „Додека спиеш“ од Биљана Стојановска

Промоција на книгата „Додека спиеш“ од Биљана Стојановска

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Во кафе-книжарницата „Буква“ во Скопје вече...

Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ на Гордана Михаилова Бошнакоска во издание на „Макавеј“

Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ на Гордана Михаилова Бошнакоска во издание на „Макавеј“

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ од авторката Гордана М...

Промоција на три хаику книги во гимназијата „Никола Карев“ во Скопје

Промоција на три хаику книги во гимназијата „Никола Карев“ во Скопје

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Три хаику книги, „Хаику миг” - хаику песни од 37 автори, „Мајчински муаб...

Промоција на „Дни, години“ од Димитар Башевски во Градската библиотека

Промоција на „Дни, години“ од Димитар Башевски во Градската библиотека

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) – Најдобрата поетска книга за 2023 година, според Струшките вечери на поез...

Вест Хем неделава ќе го промовира тренерот Лопетеги

Вест Хем неделава ќе го промовира тренерот Лопетеги

Лондон, 20 мај 2024 (МИА) - Хулен Лопетеги во блиска иднина ќе го преземе тренерското место Вест Хем...

Промоција на хибридната инклузивна сликовница „Шарени ириси“

Промоција на хибридната инклузивна сликовница „Шарени ириси“

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Во рамки на првото издание на Фестивалот за литература и општа култура „...

Промоција на стихозбирката „Манифест на каменот“ од Виктор Радун Теон

Промоција на стихозбирката „Манифест на каменот“ од Виктор Радун Теон

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Стихозбирката „Манифест на каменот“ од српс...

Во Софија ќе биде промовиран романот „Сфинга на гневот“ од Жарко Кујунџиски

Во Софија ќе биде промовиран романот „Сфинга на гневот“ од Жарко Кујунџиски

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Во галеријата на македонскиот Културно-инфо...

Промоција на сликовницата „Другарко“ од Денис Јанкуловски – Космонаутко

Промоција на сликовницата „Другарко“ од Денис Јанкуловски – Космонаутко

Скопје, 11 мај 2024 (МИА) - Сликовницата „Другарко“ од авторот Денис Ја...

Дводневна промоција во „Лаб дизајн маркет“

Дводневна промоција во „Лаб дизајн маркет“

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) -  Во изложбениот салон и заедница на македонски дизајнери и знаетчии...

Лестер нов шампион во Чемпионшип

Лестер нов шампион во Чемпионшип

Престон, 30 април 2024 (МИА) - Лестер ја освои титулата во Чемпионшип на едно коло пред крајот на ре...

Промовирана новата генерација полициски службеници (ДПЛ)

Промовирана новата генерација полициски службеници (ДПЛ)

Скопје, 27 април 2024 (МИА) - Во Центарот за обука во Идризово денеска се одржа свечена промоција на...

Image

Остани поврзан