• недела, 19 мај 2024
Досега се избрани шест поротници за судењето против Доналд Трамп

Досега се избрани шест поротници за судењето против Доналд Трамп

Вашингтон, 17 април 2024 (МИА) - Шест поротници беа избрани синоќа за поротата на судењето против по...

Вархеји: Исплатата на првите средства од Планот за раст на Западен Балкан е можна пред летните одмори 

Вархеји: Исплатата на првите средства од Планот за раст на Западен Балкан е можна пред летните одмори 

Брисел, 5 април 2024 (МИА) - Планот за раст на Западен Балкан вклучува...

МТСП: За сите лица корисници на право на надоместок заради попреченост е извршена исплата без оглед на возраста

МТСП: За сите лица корисници на право на надоместок заради попреченост е извршена исплата без оглед на возраста

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Исплата на финансиска поддршка се врши врз основа на евиденцијата на ко...

МЗШВ: Исплатени субвенциите за остварено производство во овоштарство и градинарство кон 13 440 земјоделци

МЗШВ: Исплатени субвенциите за остварено производство во овоштарство и градинарство кон 13 440 земјоделци

 Скопје, 3 април 2024 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ)...

Левица: До каде е исплатата на ветената финансиска поддршка за учениците?

Левица: До каде е исплатата на ветената финансиска поддршка за учениците?

Скопје, 22 март 2024 Пред четири месеца власта помпезно најави месечна финансиска поддршка з...

МЗШВ: Исплатени 5234 пчелари со вкупна финансиска поддршка од 157,3 милиони денари

МЗШВ: Исплатени 5234 пчелари со вкупна финансиска поддршка од 157,3 милиони денари

Скопје, 29 март 2024 (МИА) - Агенцијата за финансиска поддршка во земјо...

АФПЗРР: Исплатени 5234 пчелари за директни плаќања за регистрирано презимено пчелно семејство

АФПЗРР: Исплатени 5234 пчелари за директни плаќања за регистрирано презимено пчелно семејство

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) - Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот раз...

МЗШВ: Реализирана исплатата на директните плаќања за амортизирани несилки и приплодни грла маторици 

МЗШВ: Реализирана исплатата на директните плаќања за амортизирани несилки и приплодни грла маторици 

Скопје, 26 февруари 2024 (МИА) - Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот раз...

Исплатените директните плаќања за амортизирани несилки и приплодни грла маторици

Исплатените директните плаќања за амортизирани несилки и приплодни грла маторици

Скопје, 26 ноември 2024 (МИА) - Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот разв...

Николовски: Субвенциите се исплаќаат навреме, сточарите веќе од денеска ќе ги имаат за 2024 година 

Николовски: Субвенциите се исплаќаат навреме, сточарите веќе од денеска ќе ги имаат за 2024 година 

Штип, 9 февруари 2024 (МИА) - Сточарите денеска и утре на сметка ќе ги имаат субвенциите за 2024 год...

Исплатени 203,3 милиони денари дополнителна поддршка на 1 955 земјоделски стопанства за предадени јаболка

Исплатени 203,3 милиони денари дополнителна поддршка на 1 955 земјоделски стопанства за предадени јаболка

Скопје, 9 февруари 2024 (МИА) - Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот разв...

Влада: Исплатени се ученичките и студентските стипендии за 2023-2024

Влада: Исплатени се ученичките и студентските стипендии за 2023-2024

Скопје, 5 февруари 2024 (МИА) - Сите ученички и студентски стипендии се исплатени. Исплатата се одне...

Томовска: Мерката за исплата на регресот за годишен одмор е проблем за правниците, нема законски утврден минимален износ

Томовска: Мерката за исплата на регресот за годишен одмор е проблем за правниците, нема законски утврден минимален износ

Скопје, 15 јануари 2024 (МИА) - Директорката на Државен инспекторат за труд, Весна Томовска на денеш...

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Скопје, 5 јануари 2024 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска за...

МЗШВ: Реализирана авансната исплата на субвенциите, исплатени 752,1 милиони денари на 54.055 земјоделци

МЗШВ: Реализирана авансната исплата на субвенциите, исплатени 752,1 милиони денари на 54.055 земјоделци

Скопје, 29 декември 2023 (МИА) - Исполнивме уште еден даден збор пред земјоделците. Реализирана аван...

Image

Остани поврзан