• вторник, 16 јули 2024
Тимови на Црвен крст на терен во логистичка поддршка на екипите при справувањето со пожарите

Тимови на Црвен крст на терен во логистичка поддршка на екипите при справувањето со пожарите

Скопје, 16 јули 2024 (МИА) - Црвениот крст на Република Северна Македонија активно е на терен во лог...

Герасимовски делеше вода на жештините заедно со Црвен Крст

Герасимовски делеше вода на жештините заедно со Црвен Крст

Скопје, 16 јули 2024 Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски го придружуваше оп...

Околу 6.400 Палестинци се водат како исчезнати од избувнувањето на војната во Газа

Околу 6.400 Палестинци се водат како исчезнати од избувнувањето на војната во Газа

Њујорк, 12 јули 2024 (МИА) - Меѓународниот комитет на Црвениот крст (МКЦК) денеска соопшти дека окол...

Волонтерите на Црвен крст Делчево реализираа акција за справуваа со топлотниот бран

Волонтерите на Црвен крст Делчево реализираа акција за справуваа со топлотниот бран

Делчево, 22 јуни 2024 (МИА) - Во Делчево беше спроведена активност за справување со топлотниот бран...

Лекари ќе патролираат низ Скопје, Црвен крст со активности поради најавените горештини

Лекари ќе патролираат низ Скопје, Црвен крст со активности поради најавените горештини

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Поради најавените горештини, Црвениот крст на град Скопје информира дек...

Светски ден на крводарителството - македонските граѓани се хумани, даруваат крв и спасуваат животи

Светски ден на крводарителството - македонските граѓани се хумани, даруваат крв и спасуваат животи

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Во болниците и во здравствените установи во земјава има доволно количин...

Обука за спасители на вода за потребите на Црвениот крст од Охрид

Обука за спасители на вода за потребите на Црвениот крст од Охрид

Охрид, 30 мај 2024 (МИА) – Општинската организација на Црвениот крст од Охрид, за потребите на Цента...

Изложба на фотографии од Црвен крст во Музеј галеријата во Кавадарци 

Изложба на фотографии од Црвен крст во Музеј галеријата во Кавадарци 

Кавадарци, 29 мај 2024 (МИА) - Изложба на фотографии од Црвен крст беше отворена денеска во Музеј га...

Живко Мукаетов прогласен за премиум партнер на „Оскар на хуманоста“ на Црвен крст

Живко Мукаетов прогласен за премиум партнер на „Оскар на хуманоста“ на Црвен крст

Скопје, 28 мај 2024 Црвениот крст на Град Скопје го одликувааше Генералниот директор и Претс...

Црвен крст: Хутите во Јемен ослободија повеќе од 100 воени заробеници

Црвен крст: Хутите во Јемен ослободија повеќе од 100 воени заробеници

Каиро, 26 мај 2024 (МИА) - Бунтовниците Хути во Јемен ослободија повеќе од 100 воени заробеници, соо...

Крводарителска акција во Берово

Крводарителска акција во Берово

Берово, 17 мај 2024 (МИА) - Во Берово денеска се одржа крводарителска а...

Ученици помогнаа на самохрана мајка со малолетно дете во Кавадарци

Ученици помогнаа на самохрана мајка со малолетно дете во Кавадарци

Кавадарци, 7 мај 2024 (МИА) -  Ученици помогнаа на самохрана мајка...

Црвениот крст од Охрид организира Акција за собирање донации за социјално ранливи граѓани во општините Охрид и Дебрца

Црвениот крст од Охрид организира Акција за собирање донации за социјално ранливи граѓани во општините Охрид и Дебрца

Охрид, 15 април 2024 (МИА) - Во рамките на социјално-хуманитарната дејност, а по повод одбележувањет...

Во Охрид задутре 50 традиционален Општински натпревар по прва помош

Во Охрид задутре 50 традиционален Општински натпревар по прва помош

Охрид, 11 април 2024 (МИА) – Во рамки на своите активности и јавни овластувања во делот на првата по...

Собрани 74 крвни единици во крводарителска акција во велешката Касарна

Собрани 74 крвни единици во крводарителска акција во велешката Касарна

Велес, 9 април 2024 (МИА) - Вкупно 74 крвни единици беа собрани при денешната крводарителска акција...

Image

Остани поврзан