• недела, 26 мај 2024
Јохансен: Работиме на тоа да се намалат трошоците што луѓето од свој џеб ги плаќаат за здравствени услуги

Јохансен: Работиме на тоа да се намалат трошоците што луѓето од свој џеб ги плаќаат за здравствени услуги

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Здравството има остварено голем напредок во периодот на мојот престој т...

Манолева: Болницата во Отешево со комплетно нов лик по 43 години

Манолева: Болницата во Отешево со комплетно нов лик по 43 години

Скопје, 29 март 2024 Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева, вчера беше во посе...

Првпат имплементирана Програма за рехабилитациски третман на деца со нарушување од аутистичен спектар

Првпат имплементирана Програма за рехабилитациски третман на деца со нарушување од аутистичен спектар

Скопје, 25 март 2024 (МИА) - Заменик-министерката за здравство Маја Манолева, денеска беше во посета...

Манолева: Родителите на Леонид не побараа мислење дали неговата рехабилитација може да се изврши во нашите установи

Манолева: Родителите на Леонид не побараа мислење дали неговата рехабилитација може да се изврши во нашите установи

Скопје, 22 февруари 2024 (МИА) - Родителите воопшто немаат побарано никакво мислење од соодветна инс...

Манолева: Зголемен интересот за вакцини против голема кашлица

Манолева: Зголемен интересот за вакцини против голема кашлица

Скопје, 22 февруари 2024 (МИА) - Зголемен е интересот за вакцинација против пертусис, народски кажан...

Петрова со реакција на прес-конференцијата на Манолева

Петрова со реакција на прес-конференцијата на Манолева

Скопје, 12 февруари 2024 (МИА) - По барање на министерот за финансии Фатмир Бесими, Државната изборн...

Меџити и Манолева во посета на Поликлиниката „Железара“

Меџити и Манолева во посета на Поликлиниката „Железара“

Скопје, 15 декември 2023 - Министерот за здравство Фатмир Меџити и неговата заменичка Маја Манолева...

Манолева: Здравствениот третман и грижа за жртвите од сексуално насилство, еден од приоритетите

Манолева: Здравствениот третман и грижа за жртвите од сексуално насилство, еден од приоритетите

Скопје, 5 декември 2023 (МИА) - Здравствениот третман и грижа за жртвите од сексуално насилство е ед...

Манолева:  Преговараме за обезбедување дополнителни средства за набавка на нови количини „трикафта“

Манолева: Преговараме за обезбедување дополнителни средства за набавка на нови количини „трикафта“

Скопје, 26 април 2023 (МИА) -  Министерството за здравство и Фондот за здравство со Владата се...

Манолева: Има подобрување на националниот опфат кај редовните вакцини за деца, но не е достигнат препорачаниот праг за колективен имунитет

Манолева: Има подобрување на националниот опфат кај редовните вакцини за деца, но не е достигнат препорачаниот праг за колективен имунитет

Скопје, 26 април 2023 (МИА) - Факт е дека пандемијата од Ковид-19 имаше негативен ефект врз процесот...

Маја Манолева ја презеде функцијата заменик министер за здравство

Маја Манолева ја презеде функцијата заменик министер за здравство

Скопје, 3 март 2023 (МИА) - Во просториите на Министерството за здравство денеска...

Image

Остани поврзан