• среда, 19 јуни 2024
Стано: Европските избори не влијаат на работата на Лајчак 

Стано: Европските избори не влијаат на работата на Лајчак 

Брисел, 5 јуни 2024 (МИА) - Транзицискиот период во ЕУ, од Евроизборите, до конституирањето на новит...

По седум рунди дијалог Белград и Приштина не постигна договор за трансакциите во динари, преговорите прекинати

По седум рунди дијалог Белград и Приштина не постигна договор за трансакциите во динари, преговорите прекинати

Брисел, 15 мај 2024 (МИА) - Денешната средба меѓу претставниците на Белград и Приштина за изнаоѓање...

Квинта: Забраната за посета на Порфирие на Косово е спротивно на планот на Ахтисари и обврските од дијалогот

Квинта: Забраната за посета на Порфирие на Косово е спротивно на планот на Ахтисари и обврските од дијалогот

Приштина, 14 мај 2024 (МИА) – Амбасадорите на таканаречената „Група Квинта“, односно петте највлијат...

Стано: В среда нови разговори за надминување на проблемот со забраната на српскиот динар во Косово  

Стано: В среда нови разговори за надминување на проблемот со забраната на српскиот динар во Косово  

Брисел, 13 мај 2024 (МИА) - Дискусијата меѓу Белград и Приштина за надминување на проблемите предизв...

„Еурактив“: Дијалогот Белград - Приштина ќе продолжи на есен

„Еурактив“: Дијалогот Белград - Приштина ќе продолжи на есен

Брисел, 13 мај 2024 (МИА) – Дијалогот Белград – Приштина е закочен и ниту една страна не е подготвен...

„Ден на дијалогот“ на Осмата бриселска конференција за иднината на Сирија и регионот 

„Ден на дијалогот“ на Осмата бриселска конференција за иднината на Сирија и регионот 

Брисел, 30 април 2024 (МИА) – Европската Унија денеска ќе биде домаќин на „Денот на дијалогот“ на Ос...

Стано: Целта на ЕУ е да им помогне на Белград и Приштина да почнат да се однесуваат европски  

Стано: Целта на ЕУ е да им помогне на Белград и Приштина да почнат да се однесуваат европски  

Брисел, 29 април 2024 (МИА) – Од досегашното искуство од работата на специјалниот претставник на ЕУ...

Фергусон: Неопходно е што поскоро да се формира ЗСО, бидејќи тоа е важен дел од дијалогот и нормализацијата на односите меѓу Белград и Приштина

Фергусон: Неопходно е што поскоро да се формира ЗСО, бидејќи тоа е важен дел од дијалогот и нормализацијата на односите меѓу Белград и Приштина

Белград, 26 април 2024 (МИА) - Амбасадорот на Обединетото Кралство во Србија, Едвард Фергусон наглас...

Пелеши на министерски состанок на CEDC: Дијалогот меѓу Србија и Косово е единствено решение за мир во регионот

Пелеши на министерски состанок на CEDC: Дијалогот меѓу Србија и Косово е единствено решение за мир во регионот

Тирана, 26 април 2024 (МИА) - Албанскиот министер за одбрана, Нико Пелеши, на министерскиот состанок...

Улуташ: НАТО го поддржува дијалогот помеѓу Белград и Приштина

Улуташ: НАТО го поддржува дијалогот помеѓу Белград и Приштина

Приштина, 24 април 2024 (МИА) – Командантот на КФОР генерал-мајор Озкан Улуташ денеска изјави дека н...

„Посвети и пофалби“, нова стихозбирка од Иван Џепароски

„Посвети и пофалби“, нова стихозбирка од Иван Џепароски

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - „Посвети и пофалби“ е насловот на новата...

Борут Пахор би сакал да биде специјален пратеник на ЕУ

Борут Пахор би сакал да биде специјален пратеник на ЕУ

Љубљана, 20 април 2024 (МИА) - Поранешниот претседател на Словенија, Борут Пахор на крајот од меѓуна...

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Брисел, 18 април 2024 (МИА) - Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу...

„Дело“: Љубљана лобира Борут Пахор да го наследи Мирослав Лајчак во дијалогот меѓу Белград и Приштина

„Дело“: Љубљана лобира Борут Пахор да го наследи Мирослав Лајчак во дијалогот меѓу Белград и Приштина

Љубљана, 10 април 2024 (МИА) - Поранешниот претседател на Словенија и основач на „Пријатели на Запад...

Русија: Главната потенцијална област за дијалог со САД е оружјето во вселената

Русија: Главната потенцијална област за дијалог со САД е оружјето во вселената

Москва, 5 април 2024 (МИА) - Русија соопшти дека стратешките безбедносни прашања, вклучително и оруж...

Image

Остани поврзан